Film/TV
0

Prelijepa Blake Lively u ljetnom hit hororu "Opasnost iz dubine"

Klix.ba
Jedna od najljepših žena na svijetu Blake Lively u hitu "Opasnost iz dubine" od 18. avgusta je na repertoaru Bh. kina.

Vjerovatno ne postoji osoba koja je nakon odgledanog filma "Ralje" sljedećeg dana bezbrižno zaplivala u moru. Osim što je postao kultni horor i pobrao hvalospjeve filmske kritike, danas se "Ralje" smatraju jednim od prvih filmova uopće koji su označeni poznatim epitetom "blockbuster".

Film je zaradio tada impresivnih 260 miliona dolara (samo u SAD-u) što danas, kada mu se zaračuna inflacija, iznosi preko 1,1 milijarde dolara čime se ovaj horor klasik nalazi na sedmom mjestu najgledanijih filmova svih vremena.

Za vrijeme vašeg zasluženog godišnjeg odmora pripremite se na ostanak u plićaku, jer je kompanija Sony Pictures pripremila novu porciju morskog užasa – OPASNOST IZ DUBINE! Nadolazeći horor kojeg kritika i publika smatra "Raljama" za nove generacije kupača, a kojeg već od ovoga četvrtka, 18. augusta dolazi na repertoar BH kina.

Glavnu ulogu u filmu ostvarila je super-seksi Blake Lively, vjerojatno najpoznatija po ulozi Serene Van der Woodsen u popularnoj tinejdžerskoj seriji „Tračerica“. Gotovo cijeli film snimljen je na prekrasnim obalama Lord Howea, malenog vulkanskog otoka smještenog u južnom dijelu Tihog oceana, oko 600 kilometara istočno od obale Australije. Ovo je tek drugi film koji je Blake Lively pristala snimati nakon što je postala majka iz braka sa jednako seksi Kanađaninom Ryanom Reynoldsom, a iz priloženih fotografija možemo samo zaključiti da će je biti pravo zadovoljstvo gledati u njenom novom filmu.

U napetom horor trileru OPASNOST IZ DUBINE, Lively glumi Nancy, američku surfericu koja jednoga dana odluči potpuno sama surfati zabačenom obalom. U jednom trenutku napada je velika bijela morska psina i Nancy završava nasukana nedaleko od plaže, na malenoj hridi. Međutim, premda je obala koja joj donosi spas udaljena tek dvjestotinjak metara, Nancy ne može tako lako doći do nje, jer oko hridi na kojoj se nalazi sve vrijeme vreba morski pas...

Rediteljski OPASNOST IZ DUBINE potpisuje Francuz Jaume Collet-Serra koji nam se do sada predstavio s hororima "Kuća voštanih figura" i "Siroče" te akcionim blockbusterom serijalom "Taken" s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi. Uz Blake Lively, koja je prisutna u doslovno svakoj sceni filma, u ostalim ulogama pojavljuju se Oscar Jaenada i Sedona Legge.

Ljetni horor hit OPASNOST IZ DUBINE koji je do sada samo na američkim kino blagajnama inkasirao gotovo 60 miliona dolara u distribuciji Con Film, zvaničnog zastupnika studija Sony od 18. augusta kreće sa prikazivanjem u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci i Andrićgrad u Višegradu te kinima u Tuzli i Prijedoru, a od 25. augusta stiže i na repertoar multiplexa Ekran u Zenici te kina u Busovači.