Takmiče se za prestižnu nagradu
38

Predstavnici BiH na Jameson Empire Awardsu otputovali u London

Piše: A. Dž.
Pralja i Ruvić
Pralja i Ruvić
Pobjednici prvog bosanskohercegovačkog takmičenja Jameson Empire Awards, Esmir Prlja i Damir Ruvić, otputovali su jutros u London gdje će se takmičiti za prestižnu Jameson Empire Awards "Done in 60 Seconds" 2013.

Njihov jednominutni remake kultnog filma "Mad Max" sredinom februara proglašen je najboljim u domaćoj konkurenciji takmičenja "Done in 60 seconds".

Prlja i Ruvić su, tako, dobili priliku da svoj uradak predstave na eminentnoj dodjeli filmskih nagrada u Londonu, upoznaju se i druže sa drugim kandidatima iz 20 zemalja svijeta, VIP zvanicama i takmiče se za prestižno priznanje.

"Veoma mi je drago što će naš film biti prikazan na dodjeli Jameson Empire DISS Awardsa. Radujem se što ćemo prisustvovati ovom događaju i nadam se pozitivnim reakcijama publike i žirija", kazao je Prlja za Klix.ba.

I Ruvić se nada pozitivnim kritikama publike i žirija u Londonu.

"Velika stvar za nas je što ćemo biti u prilici da film pokažemo ljudima iz cijelog svijeta i poznatima iz svijeta filma. Ovo će biti sjajno iskustvo", naglašava Ruvić.

Dodaje da je pogledao i ostale filmove iz programa "Done in 60 seconds".

"Ima dosta interesantnih radova. Zanimljivo je da je dosta njih rađeno u tehnikama koje uglavnom nisu prvi izbor većine autora na ovakvim takmičenjima. Sigurno je da žiri neće imati lak posao da odluči koji je najbolji rad ovogodišnjeg takmičenja", govori Ruvić.

Njegov kolega kaže da mu je drago što je u selekciju ušao veliki broj animiranih filmova kakav je i njihov.

S predstavnicima BiH u Londonu otputovala je i ekipa portala Klix.ba koja će, također, prisustvovati glamuroznoj dodjeli filmskih nagrada koju tradicionalno organizira Empire magazin.