Film/TV
0

Pravi "Vuk s Wall Streeta": Znojio sam se dok sam gledao film

Klix.ba
Jordan Belfort, čovjek čija životna ispovijest je inspirirala Martina Scorseseja da snimi film "Vuk s Wall Streeta", koji je nominiran za Oscara, priznao je u razgovoru za CNN da je bio šokiran kada je pogledao film.

"Prvi put sam film gledao sa svojom vjerenicom i ostali smo bez riječi", kazao je Belfort kojeg u filmu glumi Leonardo DiCaprio kome je ova uloga donijela nominaciju za Oscara za najbolju mušku ulogu.

Belfort, koji je u zatvoru proveo 22 mjeseca zbog pranja novca i prevare sa vrijednosnim papirima, pohvalno je govorio o DiCapriju i ostatku ekipe filma.

"Pomirio sam se sa svojim starim načinom života. Pisanje knjige je za mene bilo katarzično iskustvo, ali kada sam je vidio na filmskom platnu doslovce sam se znojio, posebno u trenucima kada se šmrkao kokain", rekao je Belfort.

S DiCapriom je proveo više od 100 sati dok se glumac pripremao za ulogu.

"Leo je želio snimiti ovaj film jer on govori o greškama koje sam napravio. Ono što ga je impresioniralo je to što sam napravio radikalan zaokret u svom životu, a ja sam bio ponosan i šokiran zbog njegove reakcije", kaže "Vuk s Wall Streeta" koji danas radi kao motivacijski govornik.

Belfort je voditelju Morganu Piersu rekao da je samo dno dotakao onda kada se njegova porodica raspala.

"Moj brak se raspao i pomisao na gubitak djece bila je dno", izjavio je Belfort, te dodao kako je srećom prestao sa svim svojim ovisnostima dok su mu djeca bila jako mala.

"Bio sam dobar otac i ponosim se time. Otrijeznio sam se kada je moj sin imao tri, a kćerka godinu".

Prema njegovim riječima roditelji ga nikada nisu osuđivali unatoč njegovoj kriminalnoj prošlosti.

Piers je konstatovao da bi Belfort danas bio milijarder da je radio legalno.

Leonardo DiCaprio kao Jordan Belfort
Leonardo DiCaprio kao Jordan Belfort

"U tome je problem. Najveća greška koju sam počinio je što nisam pričekao. Danas bi vrijedio 10-20 milijardi", rekao je.

Belfort žrtvama svojih prevara navodno duguje oko 100 miliona dolara. Do sada im je vratio oko 12 miliona, a sva zarada od njegove knjige ide u fond za vraćanje tog duga.

"Mislim da će to biti mnogo, mnogo miliona dolara, i drago mi je zbog toga", rekao je.

Žali, kaže, zbog svega što se desilo, no više se ne srami, jer ne želi živjeti s tim "otrovnim emocijama".

"Živim sa žaljenjem, a to znači da pokušavam popraviti sva zla koja sam počinio u prošlosti", izjavio je Belfort i dodao da bi želio sresti neke od ljudi koje je prevario.