Done in 60 Seconds
87

Poznati bh. finalisti takmičenja Jameson Empire Awards 2013.

Klix.ba
Jameson Empire Awards "Done in 60 Seconds", jedinstveno takmičenje koje svojim učesnicima pruža šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma, koje se prvi put održava u BiH, ušlo je u finalnu fazu.

Od jučer su poznata imena pet finalista od kojih će stručni žiri izabrati predstavnika Bosne i Hercegovine na Jameson Empire Awards 2013 koji se održava od 22 do 24. marta u Londonu.

Zadatak je bio jednostavan - snimiti svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi. Prijaviti svoj film i pozvati prijatelje da lajkaju. Pet filmova koji su osvojili najviše glasova publike su: "Ameli" autorice Lane Mihailović, "Mad Max" Esmira Prlje, "Fight Club" Nihada Spahića, "Paranormal Activity" Ismara Vejzovića i "Don't Be A Menace" Nedima Osmanovića.

Stručni žiri kojeg čine Elmir Jukić - reditelj, Saša Hajduković - reditelj, Vildana Drljević - direktorica Art kina Kriterion, Emir Pekmez – koordinator programa na SFF i Almir Tucaković - predstavnik organizatora, imat će težak zadatak prilikom konačnog odabira putnika za London.

Ime pobjednika takmičenja bit će poznato u srijedu 13. februara 2013. po završetku screening eventa u Art kinu Kriterion na kojem će žiriju biti predstavljeno pet filmova finalista.