Dobra vijest za obožavatelje
1

Potvrđene glasine o novim filmovima "Star Wars"

Klix.ba
Dok svi ljubitelji filmova "Star Wars" očekuju sedmi dio serijala, iz filmskog studija Disney, koji je prošle godine kupio studio Lucasfilm za više od četiri milijarde dolara, stigle su nove dobre vijesti.

Kako je rekao Bob Iger, izvršni direktor studija Disney, glasine da će se snimati i novi filmovi, koji će se fokusirati na neke likove iz glavnog serijala, ali koji neće imati direktnu vezu sa samim serijalom, su tačne. On je rekao da će epizode VII, VIII i IX biti snimljene tokom šest godina, počevši od 2015. godine, a da će ovi dodatni filmovi biti snimani istovremeno uz glavni serijal, prenosi Sky News.

Iger je dodao da su u projekt uključeni britanski scenarist Simon Kinberg i američki producent i scenarist Larry Kasdan. Kasdan je pisao scenarije za filmove "Episode V: The Empire Strikes Back", "Episode VI: Return Of The Jedi", a pisat će scenarij i za osmi i deveti film serijala. Kinberg je pisao scenarije za filmove "Mr & Mrs Smith" te "X-Men: The Last Stand".

"Imamo mogućnost i dobre ideje. Imamo i pisce koji su zainteresirani za projekt. Bit će veoma dobro", rekao je Iger.

Internet javnost je već počela spekulisati o tome koji likovi će dobiti vlastite filmove, a za sada su najpopularniji izbor džedaj Yoda i lovac na glave Boba Fett.