Boris Cigler
0

Postdiplomski studij kao novi životni izazov

Sarajevo-x.com
Nekadašnji maneken i model, TV voditelj, autor i urednik, a donedavno i PR Manager jedne od vodećih bh. marketinških agencija, agencije Communis - Boris Cigler, sprema se za još jedan novi, lični i poslovni izazov.

Nakon što je svoje prethodno medijsko iskustvo uspješno kombinovao sa završenim studijem marketinga kroz rad na poziciji PR managera, Boris će se tokom ljeta spremati za postdiplomski studiji na koji odlazi krajem mjeseca augusta.

„Dobio sam stipendiju za postdiplomski studiji u Amsterdamu, na „Faculty of Business and Economics“, pri Amsterdamskom univerzitetu. Nakon godine dana dobiti ću zvanje Magistra ekonomije, a uz odabrano usmjerenje „Ekonomije u razvoju“, završeni postdiplomski studij mi otvara vrata rada u različitim međunarodnim institucijama, korporacijama isl. Iskreno se nadam da ću u dogledno vrijeme uspjeti u mojoj namjeri i naći se u odgovarajućoj situaciji i poziciji da mogu voditi, organizovati ili usmjeravati poslovne i razvojne projekte ka našoj zemlji, jer će i ova zemlja, ali i čitav region, kada tada morati krenuti u evropske integracije“ komentariše Boris.

„Rad u agenciji Communis, sa velikim profesionalcima i sjajnom ekipom ljudi, bio je jedan od ljepših perioda u mom životu, kako privatno tako i profesionalno. Radom u agenciji usavršio sam svoje znanje, i to ne samo u oblasti marketinga i PR-a, nego i poslovanja uopšte. Velika agencija, sa mnogo različitih klijenata i potreba i širokog seta usluga, najbolje je mjesto za učiti o poslu. U narednom periodu planiram se više posvetiti i vlastitoj firmi, te iskoristiti stečeno iskustvo i znanje kako bi „Mark IN“ postao relevantan igrač na polju nezavisnih produkcija u našoj zemlji. Pored mene tu je i uhodana ekipa mladih ljudi koji će mi, pogotovo u periodu dok budem na postdiplomskom studiju, pomoći u toj namjeri. Ovu priliku iskoristiti ću i da istražim poslovne mogućnosti i na holandskom tržištu i pokušam, kroz različite projekte, povezati ove dvije zemlje“ završava Boris.