Film/TV
4

Posljednja sezona "Sulejmana Veličanstvenog" na OBN-u

Klix.ba
Prva epizoda četvrte sezone mega popularne turske serije koja je zaludjela više od 60 zemalja širom svijeta i više od 240 miliona gledalaca, "Sulejman Veličanstveni", bit će prikazana na OBN TV 20. aprila.

Ljubav, suze, bol, spletke, tajne, kazne ali i nesreće su samo neki od događaja u životima glavnih aktera ove historijsko romantične sage o najvećem osvajaču 16. vijeka i njegovoj omiljenoj robinji koja novim nastavcima ulazi u svoju završnicu!

Popularnu seriju možete gledati na OBN televiziji. Posljednja sezona priče o Sulejmanu Veličanstvenom prikazat će posljednje dane njegovog života.

Ono što će obilježiti 4. sezonu je i nova Hurem. Nakon odlaska Meryem Uzerli iz serije, uloga je dodijeljena 48-godišnjoj glumici Vahide Gordum, poznatoj po ulozi majke glavne junakinje serije “Djevojka imena Feriha”, koju također možete pratiti na OBN televiziji od ponedjeljka do petka u 20 sati. Javnost je, naravno, podijeljena oko nove Hurem. Na forumima su se ponajviše okomili na njezin izgled, smatrajući da nije dostojna nasljednica svoje lijepe prethodnice Meryem. Ipak, takve reakcije nisu omele producente u nastavku snimanja s novom ženskom zvijezdom, a ni glumica se nije nimalo uzrujala zbog reakcija javnosti. Dapače, naglasila je da je počašćena novim angažmanom.

Da život na dvoru postane još zanimljiviji pobrinula se ko drugi do Hurem (Valide Gordum) koja se nakon višegodišnjeg odsustva vraća u Topkapi palatu. Hurem je sada zrelija i stroža. Majka je odraslih sinova, pretendenata na prijestolje, te kćeri na čiji se ugled posebno mora paziti i imati širom otvorene oči. Njen povratak posebno će razveseliti velikog Sulejmana (Halit Ergenc) koji je okružen dvorskim igrama, intrigama i šokovima. Sulejman ne skriva da je sretan što Hurem živu i zdravu, ipak bit će mu teško otkriti joj što se sve dogodilo dok je nije bilo, posebno reći joj za Mehmetovu iznenadnu smrt za koju će Hurem će okriviti Mahidevran (Nur Fettahoglu)ali i za sve što se dogodilo u palači.Posebno će biti ponosna na svoju kćer Mihrimah (Pelin Karahan) jer je otjerala sultaniju Šah s dvora. Njen bijes i želju za osvetom zasjenit će loš odnos sada već odraslih sinova Selima (Engin Ozturk) i Bajazida (Aras Bulut Iynemli) koji se svakodnevno dokazuju kao odlični ratnici sposobni preuzeti prijestolje. Međutim, umjesto da se za tron bore s polubratom Mustafom (Mehmet Gunsur), odnos između Selima i Bajazida pokvarit će ljubomora i zavist.

Kako stari, Sulejman se sve više pribojava Mustafine pobune i preuzimanja prijestolja silom pa se tijekom jednog pohoda odluči sam riješiti tog straha natjeravši osobne čuvare ga pogube. Odlaskom gospe Afife, Hurem postaje vladarica harema u koji prima nove robinje, među kojima je i Nurbanu (Merve Bolugur), kćer venecijanskog plemića koja će vrlo brzo postati Huremina saveznica i supruga princa Selima te majka njegove djece. Po službenoj dužnosti na dvor dolazi i četvrta sultanova sestra Fatma (Meltem Cumbul), a imat ćemo priliku upoznati i Mihrunisu (Berrak Tuzunatac), kćer kapetana osmanske mornarice Barbarose koja će osvojiti srce princa Mustafe. U nastavku sezone očekuje nas i doba kada Rustem-paša postaje veliki vezir, dolazak Mehmed-paše Sokolovića u Divan, borba kod Sigeta, Huremina i Sulejmanova smrt te konačni obračun prinčeva za prijestolje.

Uprkos intrigama koje su pratile snimanje posljednje sezone, radnja Sulejmana Veličanstvenog je ipak završena je onako kako je scenaristica serije Meral Okay zamislila. A kako je završila jedna od najpoznatijih ljubavnih priča na svijetu saznat ćete ako budete uz program OBN televizije.