Javnost šokirana
0

Poljubac muškaraca u TV reklami za Heinz majonezu

Sarajevo-x.com
TV reklama za majonezu američkog proizvođača prehrambenih namirnica Heinz izazvala je negodovanje javnosti, jer se u njoj ljube dva muškarca.

TV reklama za Heinz Deli majonezu je već na dobrom putu da postane reklama sa najviše žalbi ove godine, budući da je Advertising Standards Authority do sada već primio 179 žalbi potrošača, a ovaj broj će svakako i dalje rasti.

Radnja kontroverzne reklame je smještena u porodičnoj kuhinji, gdje dvoje djece uzimaju od "mame" sendviče i odlaze u školu. Dva muškarca, "mama" i "tata", predstavljaju bračni par koji razmjenjuje ljubavne izjave i naravno jutarnji poljubac.

Američki gledatelji, većinom roditelji, smatraju kako bi nova reklama mogla potaknuti neugodne razgovore s njihovom djecom o istospolnim ljubavnim vezama, te se žale da je Heinzova reklama "uvredljiva", "neumjesna" i "neprikladna za djecu".

U nastavku pogledajte TV reklamu u cjelosti i sami procijenite da li je ova TV reklama skandalozna ili ne.

Reklama na koju su se gledatelji najviše žalili u 2007. godini (774 žalbe) bila je kampanja američkog ministarstva zdravstva protiv pušenja, u kojoj ljudi udicama probijaju vlastita usta. Negativnu reakciju javnosti prošle godine je izazvala i reklama u kojoj žena ošamari supruga jer nije spustio wc dasku.