Film/TV
19

Pogledajte trailer za 5. sezonu serije Game of Thrones

Klix.ba
U javnost je izašao prvi trailer za petu sezonu poznate američke serije "Game of Thrones" ("Igra prijestolja").

"Game of Thrones" ("Igra prijestolja") je svjetski popularna američka serija koju su kreirali David Benioff i D. B. Weiss u saradnji s televizijskom kućom HBO.

Serija je nastala kao adaptacija novela "A Song of Ice and Fire" ("Pjesme vatre i leda"), Georgea R. R. Martina, a snimana je u filmskom studiju u Belfastu, te na lokacijama u Sjevernoj Irskoj, Malti, Škotskoj, Hrvatskoj, Islandu, Sjedinjenim Američkim Državama i Maroku.

Svoju je premijeru imala 17. aprila 2011. godine.

Game of Thrones svoje poklonike ima širom svijeta, a od samog početka emitovanja pridobila je rekordan broj gledatelja na HBO-u. Tu je i veliki broj nagrada i nominacija, kao što je Emmy za najbolju dramsku seriju, nominacija za Zlatni globus za najbolju TV seriju, te brojne druge. Također, glumac Peter Dinklage je Emmy za najboljeg glumca u seriji ulogom Tyriona Lannistera.

Glumačku postavu, između ostalih, čine Sean Bean, Mark Addy, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Iain Glen, Aidan Gillen, Harry Lloyd, Kit Harington, Richard Madden, Sophie Turner, Maisie Williams, Alfie Allen, Isaac Hempstead Wright, Jack Gleeson, Rory McCann, Peter Dinklage, te Jason Momoa.

Petu sezonu ćemo imati priliku gledati tek u aprilu, a do tada - pogledajte trailer.