Cinema City Sarajevo
0

Pogledajte "Ljubav na daljinu" i "Jasminu"

Sarajevo-x.com
Prvi sarajevski multipleks Cinema City, nakon još jednog uspješnog vikenda prikazivanja aktuelnih filmskih naslova za novu filmsku sedmicu najavljuje početak prikazivanja novog bh. filmskog uratka te nastavak održavanja velike promotivne akcije "Mjesec romantičnih komedija" sa otvaranjem novog atraktivnog naslova žanra.

Program Cinema Cityja od 23. septembra predvodi romantična komedija "Ljubav na daljinu“. U pitanju je prvo igrano rediteljsko ostvarenje mlade autorke Nanette Burstein, koja se u Americi proslavila sjajnim dokumentarnim filmovima.

U naslovnim ulogama sjajne komedije vječno upitne premise opstanka ljubavi na daljinu gledamo Drew Barrymore, zvijezdu i producenticu hit serijala "Čarlijevi anđeli“ te junakinju hit komedija "50 prvih poljubaca“ i "Muzika i stihovi“, te mladog i vrlo talentovanog holivudskog komičara Justina Longa, koji je svjetsku slavu stekao naslovnom ulogom u porodičnom blockbuster-serijalu "Alvin i vjeverice“.

Vrlo zanimljivu glumačku ekipu zaokružuju zvijezda hit TV-serije "Ko je Samanta?“ Christina Applegate te jedan od junaka blockbuster-serije "Seks i grad“ Ron Livingston.

U filmu Barrymore i Long igraju djevojku Erin i mladića Garetta koji ludo su zaljubljeni jedno u drugo. Ali, postoji jedan problem. Žive na velikoj razdaljini, a vidjet ćemo da li njihova veza može preživjeti sve poteškoće ljubavi na daljinu.

Od 23. septembra multipleks Cinema City na repertoar donosi i novo bh. filmsko ostvarenje, porodičnu dramu Nedžada Begovića "Jasmina“. Film koji je svoju svjetsku premijeru doživio u okviru Takmičarskog programa 16. Sarajevo Film Festivala u naslovnim ulogama predstavlja veterane bh. glumišta Zijaha Sokolovića i Nadu Đurevsku, a tu su i Aleksandar Seksan, Mediha Musliović te beskrajno simpatična djevojčica Amila Đikoli u svojoj prvoj filmskoj izvedbi.

Ova dirljiva priča o iskupljenju počinje kada astmatična nana i njena šestomjesečna unuka bivaju izmještene iz opkoljenog Sarajeva humanitarnim konvojem u mirnodopski gradić na Jadranu. Sticajem okolnosti jedini komšija im je alkoholičar Stipe, kome Safa u jednom od napada zvoni na vrata i ostavlja bebu. Stipe počinje da se brine o bebi Jasmini sa kojom ostaje sam, te ona postaje njegov jedini životni smisao.

Multipleks Cinema City nastavlja sa promotivnom akcijom "Mjesec romantičnih komedija", koja se 7. oktobra završava filmskom ekranizacijom literarnog bestsellera "Jedi, moli, voli“ u kojoj naslovne uloge igraju oskarovci Julia Roberts i Javier Bardem.

Pretprodaja ulaznica za ovaj dugo očekivani naslov kreće 30. septembra.