Film/TV
0

VIDEO / Pogledajte "Kako se riješiti šefa" i film "Auti 2"

Sarajevo-x.com
U novoj filmskoj sedmici multiplex Cinema City najavljuje puno dobre zabave i smjeha ljubitelje dobre komedije i najmlađe gledatelje sa otvaranjem čak tri nova filmska naslova te početak pretprodaje ulaznica za novi 3D spektakl.

Program multiplexa od 18. avgusta predvodi trenutno najgledanija komedija sa američkih kino blagajni "Kako se riješiti šefa“ (Horrible Bosses). U svom novom rediteljskom ostvarenju, Seth Gordon, autor hit komedije "Četiri Božića" na velikom ekranu sastavio je sve zvijezdanu holivudsku glumačku ekipu koju predvode trenutno izuzetno popularni komičari Jason Bateman (Zamjena), Jason Sudeikis (Pušteni s lanca) te mladi Charlie Day (Ljubav na daljinu) dok u sporednim ulogama gledamo prelijepu zvijezdu hita "Lažna žena" Jennifer Aniston, veterana Kevina Spaceya te sjajnog Irca Colina Farrella u potpuno netipičnoj izvedbi.

Zahvaljujući sjajnoj priči te nepodjeljenom hvalospjevu kritike i publike film je u proteklih mjesec dana prikazivanja samo na američkim kino blagajnama inkasirao preko 110 miliona dolara.

U filmu Bateman, Day i Sudeikis igraju Nicka, kandidata za menadžersku poziciju, zubarskog asistenta Dalea i računovođu Kurta koji imaju najgore šefove na svijetu. Nakon što tortura postane nesnošljiva te uz pomoć nekoliko pića i savjeta bivšeg zatvorenika momci smišljaju plan kako da se zauvijek riješe svojih nepodnošljivih šefova...

Cinema City od 18. avgusta najavljuje pravi praznik za mališane i njihove roditelje sa otvaranjem hita dječijeg programa 17. SFF-a, animiranom avanturom "Auti 2“. Riječ je o drugom nastavku hit serijala studija Walt Disney i producentske kuće Pixar koji je na veliki ekran donio John Lasseter, kreator blockbuster serijala "Priča o igračkama". Nakon što je originalni film 2006. godine na kino blagajnama širom svijeta inkasirao preko 460 miliona dolara, početkom ljeta ove godine na američkim kino blagajnama otvoren je novi film koji je do sada ostvario zaradu od preko 160 miliona dolara i oduševio klince širom svijeta.

I naši najmlađi gledatelji sada mogu uživati u novim avanturama svojih omiljenih junaka u 3D tehnologiji s obzirom da je film sinhronizovan na naš jezik zahvaljujući glasovima vrhunskih hrvatskih glumaca Leona Lučeva, Žarka Potočnjaka i Zijada Gračića.

Radnja počinje kada se Munjeviti i njegova kompletna ekipa skupa s novim šefom Šlepom zapute na put oko svijeta kako bi sudjelovali u utrkama pravih šampiona koje se održavaju u pet različitih zemalja: Japanu, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji ali se pri tome potpuno neočekivano nađu u svijetu međunarodne špijunaže...

Cinema City je uz pomoć partnera prikazivanja filma, Oriflame kozmetike pripremio i niz iznenađenja za sve posjetitelje u prvoj sedmici prikazivanja. Naime, uz jednu kupljenu ulaznicu Oriflame poklanja jednu gratis a ponuda traje do isteka zaliha ulaznica a ulaznice su već u pretprodaji na blagajnama multiplexa. Pored toga, Oriflame kozmetika za prvi vikend prikazivanja filma u subotu i nedelju 20. i 21.avgusta priprema promociju linije proizvoda Auti 2 za higijenu najmlađih te će svaki 20-ti mališan na projekcijama filma na poklon dobiti paket proizvoda. Pored toga, u prvih par dana prikazivanja Cinema City u saradnji sa distributerom filma Art Servis svakom 50-tom gledatelju daruju poklon na temu filma (puzzle, set olovaka sa bezbojnom tintom, setovi alata) dok Egmont uz kupovinu knjige Auti na blagajnama multiplexa daruje na poklon autić te gratis ulaznicu za filmu.

Cinema City od 18. avgusta na repertoaru predstavlja novu poslasticu za sve parove u vidu sjajne romantične komedije "Godine ljubavi“. U pitanju je novi nastavak italijanskog blockbuster serijala, započetog 2005. koji je premijerno prikazan u Italiji početkom ove godine te oborio sve rekorde gledanosti . Svaki od filmova "Godine ljubavi“ sastavljen je od nekoliko priča čiji su junaci međusobno povezani ljubavni parovi. Ovaj film na duhovit, zabavan i provokativan način pripoveda o situacijama tipičnim za sve ljubavne odnose a u naslovim ulogama ovaj put pod rediteljskom palicom iskusnog Giovania Veronesia gledamo po mnogima najvećeg glumca današnjice i dvostrukog dobitnika Oskara Roberta DeNira te bezvremensku italijansku ljepoticu Monicu Belluci.

Za narednu filmsku sedmicu od 25.avgusta Cinema City najavljuje novi dugo očekivani 3D spektakl „Conan Barbarin“. U novoj filmskoj ekranizaciji jednog od najpopularnijih stripovskih junaka svih vremena velikog simerijskog ratnika na velikom ekranu oživljava junak popularne TV serije „Igra prestolja“, havajski glumac Jason Momoa a ulaznice za projekcije vrhunskog avanturističkog spektakla biće dostupne na blagajnama multiplexa od 18.avgusta.Cinema City još jednom podsjeća na novu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma.

Sve informacije aktuelnih filmskih naslova, pretprodaje ulaznica za nadolazeće filmske hitove, usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, te svih ostalih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.