Film/TV
0

Počinje reality show "Operacija trijumf"

Sarajevo-x.com
Federalna televizija 29. septembra počinje sa emitiranjem najkompleksnijeg i najskupljeg televizijskog projekta ikad realiziranog na našim prostorima reality showa "Operacija trijumf".

Prvi put u reality showu učestvuju kandidati iz pet bivših republika SFRJ. Sve je spremno za početak, a pored najvećih muzičkih zvijezda iz regiona (grupa Let 3, Jelena Rozga, Karolina Gočeva, Sergej Ćetković, Deen), show će otvoriti i američka pop diva Anastacia. U emisiji će premijerno otpjevati svoj novi singl i jedan od najvećih hitova.

"Operacija Trijumf" okupit će muzički talentirane učesnike, koji će, uz pomoć tima stručnjaka, pokušati postati muzičke zvijezde. Njihov nastup jednom sedmično ocjenjivat će tročlani žiri koji čine tekstopisac Marina Tucaković, urednica/producentica RTVFBiH Ismeta Dervoz i kompozitor Tonči Huljić, a konačna odluka o tome ko napušta show pripada gledateljima iz svih zemalja učesnica. Producenti "Operacije Trijumf" okupili su priznati tim svjetskih stručnjaka, koji će dati svoj doprinos realizaciji ovog projekta.

Šesnaest kandidata, 100 dana živi zajedno na muzičkoj akademiji i uče kako se postaje svjetska muzička zvijezda. Akademija, osim luksuzno opremljene kuće, u svom sastavu ima i tonski studio, baletsku salu, učionicu, Internet sobu za komunikaciju sa fanovima i naravno kancelariju direktora Akademije.

Jednom sedmično na profesionalnim koncertima, nastupajući rame uz rame sa nekim od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda, takmičari pokazuju šta su naučili i da li su spremni za internacionalnu muzičku karijeru.

U ponedjeljak, 29. septembra u 21 sat, kandidati u direktnom televizijskom prijenosu ulaze u akademiju. U tri sata televizijskog programa svi naši gledatelji imat će priliku upoznati se, kako sa studentima Akademije, tako i sa "Operacijom Trijumf". Pored ovoga, u predstojećoj sedmici čeka nas još osam sati premijernog programa, od kojih su programi utorkom i subotom uživo, dok ostale dane gledamo pripremljene emisije koje će nas uvesti u svakodnevni život studenata "Operacije Trijumf".