Ljubavna priča
0

SAZNAJEMO / Početkom oktobra Angelina snima u Mađarskoj, u novembru dolazi u BiH

Piše: A. Karadža
Foto: AP
Foto: AP
Dugometražni režiserski prvjenac slavne holivudske glumice Angeline Jolie počet će se snimati početkom oktobra u Mađarskoj, gdje će biti snimljen veći dio filma, a potom će filmska ekipa predvođena prelijepom glumicom u novembru stići u našu zemlju, potvrdio je za naš portal Edin Šarkić, vlasnik sarajevskog "Scout Filma", izvršnog producenta filma.

Prema informacijama kojima raspolažemo film će se početi snimati već krajem septembra, a neke od uloga dobili su domaći glumci, između ostalih i Feđa Štukan.

Kako saznajemo, glavnu mušku ulogu dobio je mladi glumac iz Beograda čije se ime još uvijek drži u tajnosti.

Nakon snimanja filma u Budimpešti, ekipa predvođena Angelinom Jolie, koja će se prvi put pronaći iza kamere doputovat će u našu zemlju tokom novembra, gdje će snimati film na lokacijama u Sarajevskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

Podsjećamo da je slavna glumica nedavno boravila u Bosni i Hercegovini gdje je birala lokacije za snimanje filma, a posjetu je iskoristila i za sastanak sa članovima Predsjedništva BiH sa kojima je razgovarala kao ambasadorka UNHCR-a.

Predviđa se da će film koštati 15 miliona dolara, a govori o ljubavi mladog Srbina i Bošnjakinje, koji su se zaljubili nekoliko dana prije početka agresije na BiH. Radnja filma prati dešavanja u kojima ona završava u srpskom logoru, dok je on pokušava spasiti. Zanimljivo je da scenario potpisuje upravo Jolie, koja pokazuje veliki interes za dešavanja u našoj zemlji.

Jolie je u izjavama medijima rekla da je film ljubavna priča i da ne odražava bilo kakve političke stavove.

"Želim uključiti što je moguće više ljudi iz BiH i naučiti što više", rekla je glumica, koja je nedavno završila snimanje filma "The Tourist", u kojem je glumila zajedno sa Johnnyjem Deppom.

Osim sarajevskog "Scout Filma", produkciju će raditi i slavni, Oscarom nagrađeni Graham King iz producentske kuće "GK Films".

Jolie se već jednom nalazila iza kamere, kada je u 2007. godini režirala dokumentarac " A Place in Time".