Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "The Matrix Revolutions"

Klix.ba
Velikim spektaklom svjetske premijere 5. novembra u kinu Apolo u Bosni i Hercegovini kreće distribucija jednog od najočekivanijih filmova 2003. godine, SF spektakla "The Matrix Revolutions".

U pitanju je posljednji odlomak epske priče "Matrix", kultne SF trilogije braće Vačovski koja je sa originalnim filmom "The Matrix" iz 1999. godine i drugim dijelom "The Matrix Reloaded" do sada na kino blagajnama širom svijeta ostvarila zaradu od preko milijardu dolara.

U trećem dijelu ljubitelji filma širom svijeta ponovo će se družiti sa svojim omiljenim junacima Neom, Triniti, Morfeusom, agentom Smitom i drugima a prema riječima producenata serijala sve gledatelje očekuju akcione scene borbi i specijalni efekti još neviđeni na velikom ekranu.

U filmu "The Matrix Revolutinos" duga potraga pobunjenika za slobodom kulminira u konačnoj nevjerovatnoj bitci. Dok armija mašina kreće u konačno uništenje Ziona, njegovi građani planiraju agresivnu odbranu – ali da li se mogu oduprijeti bezobriznom roju sentilnela dovoljno dugo da Neo može do kraja iskoristiti svoje moći i završiti rat....

Prva projekcija filma "The Matrix Revolutions" 5. novembra desiće se u isti sat u preko 65 zemalja širom svijeta, a u Bosni i Hercegovini u kinu Apolo u terminu od 15:00 sati. Nakon toga ide redovna projekcija od 17:30, svečana premijera u 20:00 sati i party u povodu premijere u klubu Coloseum u 22:30.

Redovna distribucija filma "The Matrix Revolutions" nastavlja se 6. novembra a film će se prikazivati najmanje tri sedmice u kinu Apolo u terminima od 17:30 i 20:00 sati te u kinu Tesla u terminu od 19:00 sati. Svi zainteresovani još uvijek mogu ulaznice za prvi vikend prikazivanja rezervisati na tel: 033 217 809 ili putem internet stranice: www.art-company.co.ba. Medijski pokrovitelj filma "The Matrix Revolutions" je magazin MAX.