Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "Razmažene Parižanke“

Sarajevo-x.com/Art Company
U nizu izvrsnih evropskih filmova čiju distribuciju u Bosni i Hercegovini Art Company radi uz pomoć krovne Evropske filmske institucije Eurimages na repertoar kina Bosna od 01.juna stiže prava lagana ljetna francuska romantična komedija “Razmažene parižanke” ("Tout pour plaire").

Priča mlade rediteljke Cecile Telerman koja se može uzeti kao moderna evropska verzija ultra popularne američke TV serije “Seks i grad” u naslovnim ulogama prikazuje tri Parižanke za zalasku mladosti u očajničoj potrazi za srećom u životu koje na velikom ekranu oživljavaju sjajne francuske glumice Mathlilde Seigner, čuvena junakinja mega hita Luca Bessona “Nikita” Anne Parillaud i Judith Godreche. Zabavna i lagana priča predstavljala je jedan od najgledanijih francuskih filmova na domaćem tržištu sa zaradom od 10,5 miliona eura.

Glavni protagonisti filma “Ražmažene parižanke” su Florens, Džulijet i Mari, tri drugarice iz djetinjstva i tri savremene mlade žene koje su jednako uspješne na poslovnom i privatnom planu. Najvažnije od svega je njihovo divno prijateljstvo kao utočište za sve promašaje u brzim i ne baš uvijek sretnim životima...

Film "Razmažene parižanke“ naći će se na repertoaru kina Bosna od 01. do 14. juna u terminu od 20:00 sati.

Takođe, velika ljetna filmska sezona Blockbuster 2006 i njeni veliki filmovi ide dalje. Najgledaniji film 2006.godine u svijetskim i BH kinima sa 13.000 gledatelja u prvih 14 dana prikazivanja "Da Vinči Kod“ od 01.juna naći će na repertoaru novootvorenog kina OKC Abrašević u terminima od 18:00 i 21:00 sat, dok će ga svi zainteresovani i ove sedmice moći pogledati na reperotaru sarajevskih kina Apolo i Unitic i kina UNA u Bihaću.

Još jedan veliki filmski hit, "X-Men: Posljednja odbrana“ koji je proteklog vikenda na američkim kino blagajnama oborio rekord gledanosti za Memorial Day vikend sa zaradom od 120 miliona dolara iz kina OKC Abrašević u Mostaru prelazi na prikazivanje u kino ART u Tuzli od 01.juna gdje će igrati u terminima od 18:00 i 20:30, ljubitelji filma u Sarajevu moći će ga u narednoj sedmici gledati u kinu Imperijal u terminima od 17:00, 19:00 i 21:00 sat dok se u kinu UNA u Bihaću prikazuje u terminima do 14:00, 16:00, 18:00, 20:00 i 22:00 sata.

Sve informacije o ovim i svim ostalim filmovima iz distribucije Art Company u narednom periodu svi zainteresovani mogu pronaći na prvom velikom filmskom web portalu www.art-company.co.ba.