Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "Igra skrivača"

Sarajevo-X
Art Company nakon kraće pauze od završetka ljetne filmske sezone Blockbuster 2005 kreće sa novom sezonom redovne filmske distribucije u kinu Apolo sa prikazivanjem filma "Igra skrivača".

U pitanju je paranormalni triler mladog australijskog reditelja Džona Polsona koji se probio sa neočekivanim hitom "Swimfan".

U filmu koji govori o mračnoj strani noćne more svih roditelja, umišljenih prijatelja njihove djece, svojim izvedbama briljiraju dvostruki dobitnik Oskara i po mnogima najbolji glumac Holivuda Robert DeNiro i trenutno najpopularnija dječija zvijezda američke filmske industrije Dakota Fening, koju smo u posljednjih godinu dana gledali u hitovima "Tjelesna straža" i "Rat svijetova". Pored neobičnog glumačkog para u filmu se u sporednim ulogama pojavljuju srednjovječne ljepotice Elizabet Šu, zvijezda hita "Svetac" i junakinja serijala "X-Men" Famke Džensen.

"Igra skrivača" vrti se oko udovca Dejvida Keleveja koji se nakon tragične smrti supruge sa svojom kćerkom Emili seli u provinciju kako bi zajedno pokušali zaliječiti nastale emocionalne rane radi strašnog gubitka. Ali Emili samo pada u sve dublju depresiju i uskoro stvara zamišljenog prijatelja pod imenom Čarli. Isprva je sve normalno, ali stvari uskoro počinju dobijati neočekivani i jezoviti zaplet, kada Dejvid zajedno sa kućnom ljekarkom počne otkrivati jezovite navike svoje nesretne kćerke...

"Igra skivača" prikazivaće se od 11. juna do 24. avgusta u kinu Apolo u terminima od 18:00 i 20:30 sati.