Film/TV
0

Početak distribucije filma "Polar Express"

Sarajevo-X
Nakon dužeg čekanja Issa Film i Art Company na repertoar sarajevskih kina konačno donose jedan od najgledanijih porodičnih filmova protekle praznične sezone "Polar Express".

Očaravajuća priča Chrisa Van Allsburga već je gotovo 20 godina nezaobilazan dio proslave praznika mnogih porodica širom svijeta a prošle je godine stigla na velike ekrane zahvaljujući najnovijoj saradnji Oskarima ovjenčanog dvojca Toma Hanksa i redatelja Roberta Zemekisa (Forrest Gump, Cast Away). Kombinacijom klasične priče s vrhunskim filmskim umijećem, Ove nevjerovatna filmska avantura predstavlja novu verziju tehnologije stvorene da ostvari Zemeckisovu viziju i prvi je cjelovečernji film u cijelosti snimljen u ovom for,matu. Kompjuterska animacija kroz posve novi sustav nazvan Performance Capture omogućuje da glumci prenose emocije i pokrete na digitalne likove na način koji dosada nije viđen, i tako otvara vrata novoj eri slobode i kreativnih mogućnosti za glumce i druge filmske umjetnike. Od otvaranja u Americi polovinom novembra „Polar Express“ vrlo je stabilno zadržao svoje mjesto na top listi najgledanijih filmova i do sada svoj zbir iznio na 160 miliona dolara, a sada u njemu mogu uživati mališani i njihovi roditelji u Bosni i Hercegovini.

Djeda Mraz ne postoji. Ili je to ipak možda istina? Za jednog sumnjičavog dječaka kome glasove posuđuju Tom Hanks i Daril Sabara počinju nevjerovatni događaji. Kasno u noći pred Božić, dječak liježe u krevet nadajući se zvuku zvona jelena sa saonica Djeda Mraza, ali na svoje iznenađenje izpod prozora začuje buku motora i sirene parne lokomotive. Kondukter ga poziva u voz na nevjerovatno putovanje do Sjevernog pola sa ostalom djecom u pidžamama. Tamo on prima nevjerovatni dar koji mogu iskusiti samo oni koji vjeruju u Djeda Mraza...

Animirani spektakl “Polar Express” prikazivaće se u kinu Meeting Point od 17. februara radnim danima od 17:00, a subotom I nedjeljom od 14:30 I 17:00 sati.