Film/TV
0

Početak distribucije filma "Od klinke do komada"

Sarajevo-X
Od 4. januara 2005. godine na redovni repertoar kina Tesla Art Company donosi odličnu porodičnu komediju "Od klinke do komada".

U filmu relativno iskusnog američkog reditelja Gerija Vinika (Tadpole, Kraj nevinosti) u naslovnoj ulozi pojavljuje se trenutno vrlo tražena mlada holivudska ljepotica Dženifer Garner, zvijezda planetarno popularne akcione serije "Alias" i nadolazećeg stripovskog spektakla "Elektra".

Pored Garnerove u filmu koji bi trebao probuditi dijete u svakom od nas a koji je u jesenjoj filmskoj sezoni u Americi ostvario zaradu od gotovo 60 miliona dolara u sporednim ulogama pojavljuju se Mark Rufalo, junak sjajne drame "Računaj na mene" i Endi Serkis, čovjek koji je utjelovio Goluma u serijalu "Gospodar prstenova".

Glavni lik komedije "Od klinke do komada" je 13-godišnja djevojčica Džena Rink koja ima dvije želje - da postane jedna od najpoželjinijih djevojaka u školi i da ima 30 godina - nego da se ponaša u skladu sa svojim godinama i druži se sa smotanim Metom. Nakon njene katastrofalne rođendanske zabave i slučajnog prosipanja magične prašine njoj se iznenada ispunjavaju obje želje i ona se nađe u 30-tim godinama kao vrlo uspješna urednica modnog magazina iz New Yorka. Srećom ona pronalazi Matta kako bi joj pomogao u situacijama novog svijeta na kojeg nije navikla, ali dok saznaje kako se ponašala od te rođendanske zabave pa nadalje one sve više otkriva nekoga ko joj se sve manje dopada i poželi promjeniti svoju prošlost...

Porodična komedija "Od klinke do komada" prikazivaće se u kinu Tesla od 4. januara 2005. godine u redovnim terminima od 18:00 i 20:00 sati.