Film/TV
0

Početak distribucije filma "Hellboy"

Sarajevo-X
Nakon završetka vrlo uspješnog prikazivanja najvećih filmskih hitova regiona u novootvorenom sarajevskom kinu UNITIC, Art Company nastavlja sezonu sa distribucijom najvećih holivudskih filmskih hitova, te od 11.novembra na repertoar donosi sjajni SF spektakl "Hellboy".

Za jednu od najnovijih visokoprofilnih filmskih ekranizacija stripova kuće DC pobrinuo se u žanru vrlo iskusni meksički reditelj Gilermo Del Toro, tvorac hit serijala "Blade", a ovaj put nam prikazuje malo drugačijeg super junaka koji nam stiže ravno iz pakla.

Za ulogu crvenokožog demona potkresanih rogova koji sa izuzetno sarkastičnim životnim stavom nije tipični super junak Del Toro je izabrao do sada čuvenog sporednog filmskog negativca Rona Perlmana, koji je takođe posjedovao dobro iskustvo u ovakvoj vrsti uloga kroz hitove „Alien: Ressurection“ i „Blade II“, a ovaj mu je savršeno uzvratio sa jednom od najboljih uloga karijere.

Vrlo zanimljivu glumačku ekipu nepretencioznog spektakla koji predstavlja vrhunac čiste zabave i koji je kao takav u Americi ostvario ukupnu zaradu od 80 miliona dolara, zaokružuju mlada ljepotica Selma Bler, britanski veteran Džon Hart i kao glavni negativac Čeh Karel Roden koji je sa Perlmanom već dijelio ekran u hitu „Blade II“. Hellboy je zapravo demon kojeg su kao bebu iz druge dimenzije slučajno prizvali nacistički naučnici krajem pred kraj II Svjetskog rata, ali je zahvaljujući akciji marinaca došao u ruke Američkog naučnika, profesora Brutenholma, koji ga odgaja kao svog sina i stavlja ga u službu FBI biroa za istraživanje i zaštitu od paranormalnog, gdje on radi sa par drugih čuda, vodozemcem Ejbom Sapienom i pirokinetičarkom Liz Šerman u koju je i zaljubljen. Oni se brzo suočavaju sa svojim najvećim protivnikom do sada, ruskim spiritualistom Rasputinom koji želi otvoriti vrata pakla i tako uništiti poznatu nam civilizaciju...

Film “Hellboy” prikazivaće se od 11. do 25. novembra u sjajnom ambijentu kina UNITIC, koje svojim gledateljima nudi vrhunski užitak gledanja filmova sa dolby digital zvučnim sistemom, 320 mjesta i predivnim okruženjem najljepšeg poslovnog Centra u Sarajevu, u redovnim terminima od 18:00 i 20:30 sati.