Cinema City
0

Početak digitalnih 3D projekcija 21.oktobra

Sarajevo-x.com
Multipleks Cinema City svim ljubiteljima sedme umjetnosti za 21.oktobar najavljuje početak digitalnih 3D projekcija. Cinema City tako ulazi u lanac najmodernijih kino dvorana u svijetu koje svojim posjetiteljima mogu omogućiti da uživaju u vrhunskim 3D projekcijama najaktulenijih filmskih naslova.

U najvećoj dvorani multipleksa naredne sedmice biće instaliran najnoviji model najpoznatijeg proizvođača digitalnih projektora zasnovanih na tehnologiji Dolby, Christie CP 2220 koji sa svojim performansama i poboljšanjima u odnosu na prijašnje modele predstavlja trenutno najtraženiji digitalni projektor na svijetu. Christie CP 2220 daje projekciju od 22.000 lumena sa lampom od 3 KW te sliku projicira u 35.2 triliona boja.

Sa platformom CP2000-ZX, Christie 2220 digitalni projektor nudi punu 2K rezoluciju 2048 x 1080 pixela za vrhunske 3D projekcije koja se jednostavnim zahvatom može nadograditi na 4K rezoluciju što čini da neće tehnološki zastariti u narednih 10 godina.

3D projekcije u multipleksu Cinema City moći će se pratiti uz pomoć trajnih i izuzetno kvalitetnih Dolby 3D naočala koje će gledatelji dobijati na ulazu u dvoranu i vraćati osoblju multipleksa nakon završetka projekcije. Naočale će imati i specijalne dječije dodatke tako da se za projekcije mogu prilagoditi i onim najmanjim gledateljima.

Sve informacije oko 3D projekcija Cinema City kao i program filmskih naslova koji će se prikazivati u narednom periodu u ovoj novoj filmskoj tehnologiji svi zainteresovani mogu dobiti od 14.oktobra na web portalu www.cinemacity.ba te putem info telefona: 033 567 288.