"Before The End"
0

VIDEO / Počeo rad na dokumentarnom filmu o Jimu Morrisonu

Klix.ba
I frontmen grupe The Doors uskoro će dobiti svoj dokumentarni film. Film će se više bazirati na Morrisonovoj ličnosti nego na njegovoj karijeri.

Nezavisna produkcijska kompanija Z-Machine počela je sa radom na dokumentarnom filmu "Before The End: Jim Morrison Comes Of Age" o preminulom pjevaču grupe The Doors. Film bi trebao objektivno prikazati Jamesa Douglasa Morrisona kao osobu, a ne kao rock legendu Jima Morrison.

Film će prikazati odrastanje i uspon Morrisona do statusa rock zvijezde, a najavljeni su intervjui sa članovima porodice i prijateljima, koji do sada nikada nisu pričali pred kamerama o Morrisonu. Najavljeno je i da će se prikazati i do sada neobjavljeni snimci i fotografije.

U filmu će govoriti Jimov brat Andy Morrison, cimer sa fakulteta Bryan Gates, filmski instruktor Bill Adams i "roadie" benda Gareth Blyth.

Tu su i sati nezvaničnih razgovora sa Jimovom sestrom, Anne Morrison-Chewning, prvom ozbiljnim ljubavima, Tandy Martin i Mary Werbelow te prijateljem Alainom Ronayem, koji su pomogli da se Morrisonov lik prikaže u pravom svjetlu.