Pjevač Giuliano među statistima
0

VIDEO / Počelo snimanje "Igara prijestolja" u Dubrovniku

Sarajevo-x.com
Foto: HRT
Foto: HRT
Uža gradska jezgra Dubrovnika posljednjih dana vrvi kostimiranim junacima, kraljevima, vitezovima, dvorskim djevama.

Ne, nije u pitanju karnevalska zabava, već snimanje druge sezone avanturističke serije "Igra prijestolja", američke kuće HBO.

Tvorci serije izabrali su Dubrovnik kao lokaciju koja najviše odgovara zamišljenom scenariju.

"Radnja 'Igara prijestolja' događa se na mjestu koje se zove 'King's Landing', a to je srednjevjekovjni grad koji se izdiže iznad važne luke koju okružuju odbrambeni zidovi. Tražili smo takav grad u Španiji, Italiji, Francuskoj, Malti i Maroku dok nismo shvatili da je upravo Dubrovnik ono što nam treba", kazao je HRT-u izvršni koproducent Frank Doelger.

Filmska ekipa ovih dana snima na vrhu kule Minčete, a svi detalji oko snimanja se drže u strogoj tajnosti. Poznato je još da će se na Lovrijencu i na otoku Lokrumu snimati akcijske scene, te da će snimanje trajati četiri sedmice.

Kako piše portal net.hr i pjevač Giuliano je jedan od statista. Navodno je veliki obožavatelj serije, te se za sam prijavio za statiranje, a čak je nagovorio i suprugu da mu se pridruži.

Izuzetno popularna serija "Igra prijestolja" zasniva se na fantastičnim romanima američkog pisca Georgea R. R. Martina "Pjesme vatre i leda".