Vojska ponovo u Sarajevu
0

Počelo snimanje Angelininog filma u kasarni Maršal Tito

Sarajevo-x.com
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
U krugu nekadašnje kasarne Maršal Tito danas je počelo snimanje filma Angeline Jolie "Untitled Love Story".

Slučajni prolaznici pored nekadašnje "Maršalke" danas su mogli vidjeti scene koje podsjećaju na ratnu 1992. godinu, kada su na prostoru današnjeg Univerzitetskog kampusa boravili pripadnici bivše Jugoslovenske narodne armije.

Nasreću, riječ je o snimanju filma slavne Angeline Jolie, koji je izazvao brojne kontroverze u našoj zemlji, uprkos tome što scenario nisu pročitali oni koji su se najviše bunili.

Na lokaciji snimanja filma danas smo mogli vidjeti nekoliko vojnih kamiona, uništenih automobila, a sve je bilo začinjeno dimnim efektima. Snimanje obezbjeđuje veliki broj zaštitara koji ne dozvoljavaju prilazak setu, a tu je i veliki broj policajaca i pripadnika specijalne policije.

Iako su mnogi danas očekivali slavnu glumicu u našem gradu, ona još uvijek boravi u glavnom gradu Mađarske. Znakovito je pak da se scene sa tolikim brojem statista - tri puna kamiona "srpskih vojnika", i pojedinim glumcima koje smo primijetili, snimaju bez rediteljice čiji je ovo prvijenac .

Prema riječima producenta Edina Šarkića, ona će doći u Sarajevo kao što je i najavila, ali će i on o tome znati tek 24 sata ranije.