Od 1. jula
0

VIDEO / Planetarni fenomen "Sumrak" osvaja Cinema City

Sarajevo-x.com
Planetarni fenomen "Sumrak" 1. jula osvaja i multiplex "Cinema City". Svjetska premijera romantičnog SF-trilera "Sumrak saga: Pomrčina" i filmski maraton "Sumrak" pobudili su ogroman interes ljubitelja bestsellera i filmskog blockbuster serijala koji su u proteklih 14 dana razgrabili ulaznice za projekcije prvog dana prikazivanja.

"Sumrak saga: Pomrčina" je treći dio filmskog serijala nastalog prema kultnom literarnom remek-djelu mlade američke spisateljice Stephenie Meyer. Priča o zabranjenoj ljubavi djevojke Bell i vječno mladog stogodišnjeg vampira Edwarda 2005. godine oduševila je tinejdžere na svim stranama svijeta, te osvojila nekolicinu književnih nagrada.

Priča je doživjela tri jednako uspješna nastavka, a do proljeća 2010. godine serijal je prodat u više od 100 miliona primjeraka i preveden na 38 svjetskih jezika. Originalnu knjigu za veliki ekran adaptirala je rediteljka Catherine Hardwicke, a film je nakon otvaranja u novembru 2008. godine na kino-blagajnama širom svijeta postao instantni blockbuster i ostvario zaradu od gotovo 400 miliona dolara.

Glavni junaci, do tada skoro nepoznati tinejdžerski glumci Kristen Stewart i Robert Pattison, doživjeli su svjetsku slavu i status seks-simbola novog milenija. Serijal se nastavlja 2009. godine sa filmom "Sumrak Saga: Mladi mjesec", koji je u novembru 2009. godine pod rediteljskom palicom mladog američkog autora Chrisa Weitza sa istim zvijezdama ostvario zaradu od nevjerovatnih 700 miliona dolara u kinima širom svijeta i vrtoglavo povećao broj fanova.

Treći nastavak serijala "Sumrak saga: Pomrčina" koji će svoju svjetsku premijeru kada i u ostatku kino-dvorana Amerike, Evrope i svijeta doživjeti 1. jula i u multiplexu "Cinema City", autorski potpisuje mladi britanski reditelj David Slade, koji se već okušao u vampirskom žanru u hororu "30 dana noći" dok svoje uloge iz predhodnih filmova repriziraju Stewart, Pattison te mladi ljepotani Taylor Lautner i Peter Facinelli.

Bella i Edward su ponovo zajedno, ali njihovu zabranjenu vezu i dalje ugrožava zla vampirica koja traži svoju osvetu. Bella je prinuđena da bira između njene prave ljubavi prema Edwardu i prijateljstva sa Jacobom Blackom dok se bitka između vampira i vukodlaka nastavlja. Ali postoji još jedan izbor za Bellu, onaj između smrtnosti ili besmrtnosti...

U povodu svjetske premijere "Sumrak saga: Pomrčina" "Cinema City" je 1. jula za najveće ljubitelje serijala organizovao je i veliki filmski maraton "Sumrak“ sa uzastopnim projekcijama sva tri filma serijala "Sumrak", "Sumrak saga: Mladi mjesec" i "Sumrak saga Pomračina".

U maloj nagradnoj igri pet najsretnijih gledatelja maratona će biti nagrađeni kompletom knjiga "Sumrak", poklon knjižare "Bybook". Pošto su i filmski maraton i premijerna projekcija "Sumrak saga: Pomračina" rasprodati informacija za sve gledatelje da od 2. jula u dvorani 1 mogu pogledati novi nastavak u terminima od 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 i 23.00 sata, a radi velikog interesa fanova serijala "Sumrak"(13.50 i 16.20) i "Sumrak saga: Mladi mjesec" (12.40 i 15.15) ostaju na redovnom repertoaru u repriznim prikazivanjima sa jedinstvenom cijenom ulaznice od 4 KM najkraće do 7. jula.

Svi kupci ulaznica za projekcije filmova "Sumrak", "Mladi mjesec" i "Pomrčina“ od 1. jula mogu ostvariti popust od 10 posto na kupovinu knjiga iz serijala u knjižari "Bybook" u Radićevoj ulici koja svakom 50-om gledaocu od 1. jula poklanja knjigu "Pomrčina" ili novu knjigu Stephenie Meyer "Kratki drugi život Bree Tanner".

Web-stranica www.cinemacity.ba je privremeno van funkcije zbog izmijena na njoj, pa svi zainteresovani informacije o programu multiplexa i usluga svi mogu dobiti i putem info-telefona: 033/567-288.

Vezani članci