Film/TV
0

Pjer Žalica završio rad na filmu "Gori vatra"

Klix.ba
Pjer Žalica jučer je završio rad na filmu <em>Gori vatra</em>, a prema izjavama Ademira Kenovića, producenta filma, u posljepodnevnim je satima u Beču održana prva, zatvorena projekcija kompletno završenog filma.

"Razgovarao sam sa Pjerom nakon projekcije i on mi je rekao da je sve ispalo onako kako smo i planirali. On se uskoro vraća u Sarajevo sa prvom kopijom", kaže Kenović ističući kako je posao završen dan ranije nego je to bilo planirano.

Radnja filma se vrti oko dolaska Billa Clintona u jedno provincijsko mjesto u Bosni dvije godine poslije rata. Zahtjevi međunarodne zajednice su da se tu uspostavi demokracija za sedam dana kako bi američki predsjednik bio fasciniran napretkom u BiH. Iznutra, međutim, lokalna zajednica potpuno poludi, shvati tu cijelu situaciju na neki degeneričan način i onda nastane ludilo. Unutar tih događanja je porodična priča mladoga vatrogasca Faruka Sabljice, kojem je tokom rata poginula majka i nestao mu je brat. Potraga za tim njegovim nestalim bratom je, ustvari, potraga za njegovom mladošću, normalnim životom mladića u novim okolnostima. Na kraju, on napušta BiH.