Veseli start slavnog festivala
0

Pixarov crtić 'Up' otvara festival u Cannesu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U srijedu navečer otvara se 62. po redu Filmski festival u Cannesu, a festival će otvoriti Pixarov crtani film 'Up', piše Reuters.

Film reditelja Petea Doctera u produkciji studija Disney/Pixar, 'Up' već je proglašen jednim od najkomičnijih Pixarovih crtanih filmova.

No, kako najavljuju organizatori festivala, nije sigurno da će crtana komedija biti dovoljna da podigne raspoloženje na ovogodišnjem kanskom festivalu.

Naime, neke od glamuroznih zabava već su otkazane, a u lukama je manje luksuznih jahti nego inače.

Direktor festivala, Thierry Fremaux, izjavio je da očekuje manji broj slavnih gostiju, no da bi to možda moglo pomoći i festivalu s obzirom da će se novinari onda posvetiti filmskom programu umjesto da u stopu prate mnoge glumce i džetsetere.

Od slavnih gostiju ove godine u Cannesu se očekuju rediteljsko - glumački dvojac Quentin Tarantino i Brad Pitt čiji film 'Inglorius Bastards' se natječe u ovogodišnjoj utrci za Zlatnu Palmu.

Tu je i novi film Pedra Almodovara, 'Broken Embraces' s Penelope Cruz, 'Looking for Eric' s legendarnim Ericom Cantonom, te Van Trierov horor 'Antikrist', te još niz filmova.

Izvan konkurencije ove godine će u Cannesu biti prikazan i posljednji film Heatha Ledgera, 'The Imaginarium of Doctor Parnassus' reditelja Terryja Gilliama.