Film/TV
0

Pitt i Jolie po drugi put zajedno na filmskom platnu?

Sarajevo-x.com
Iako informacija još uvijek nije potvrđena, sve su brojnije glasine o tome da će poznati hollywoodski par Jolie – Pitt, nakon što su ostvarili zajedničku ulogu u filmu "Gospodin i gospođa Smith", ponovo zaigrati skupa u novom filmskom projektu.

Ovaj put, riječ je o još ambicioznijem projektu. Naime, Pitt i Jolie bi se trebali pojaviti u ekranizaciji kultnog romana "Atlas Shrugged", američke spisateljice Ayn Rand. Ova kontravezna književnica poznata je i kao osnivač filozofsko-političkog pokreta zvanog "objektivizam", čiji predstavnici smatraju da su pojedinac i njegovi interesi važniji od društva.

Živeći u dobu velikih političkih previranja obojenih komunističko – kapitalističkim sukobima, Randova je poznata po velikom broju javnih istupanja protiv komunističkih vrijednosti i društvenog konformizma.

[SLIKA]1[/SLIKA] Ayn Rand

Randino kapitalno djelo "Atlas Shrugged" je futuristički roman od 1100 stranica, objavljen 1957. godine. Mnogi od najvatrenijih zagovornika globalizacije, neoliberalizma i divljeg kapitalizma su dobrim dijelom ljubitelji opusa i ideja Aynd Rand.

O ekranizaciji "Atlas Shrugged" se dugo govorilo, ali su producenti Howard i Karen Baldwin tek 2003. godine uspjeli pridobiti filmska prava, a tek nedavno nagovoriti ugledni studio "Lionsgate" da stane iza cijelog projekta.