Film/TV
0

Pirati ugrabili najviše nagrada na dodjeli People's Choice Awards

Sarajevo-x.com
Film ''Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja'' proglašen je najomiljenijim filmom i najboljom filmskom dramom na ceremoniji dodjele nagrada People's Choice Awards, koja je održana jučer.

Johnnyju Deppu je dodijeljena nagrada za najboljeg filmskog glumca i najbolju akcijsku zvijezdu, a on i njegova partnerka iz filma, Keira Knightley, proglašeni su najboljim filmskim parom. Inače, ovaj film je ostvario rekordnu zaradu u 2006. godini.

''Znam da sam ovo već ranije rekao , ali činjenica da ova nagrada dolazi od publike, čini je još više posebnom'', izjavio je Depp. ''Hvala vam što me držite zaposlenim. Vi ste ipak ovdje šef.''

Jennifer Aniston proglašena je najboljom ženskom glumicom za ulogu u filmu ''The Break-Up'', dok je Cameron Diaz zaslužila titulu omiljene glavne glumice. Halle Berry je proglašena za najbolju žensku akcijsku glumicu. [SLIKA]1[/SLIKA]

Film Adama Sandlera ''The Click'' izabran je za najbolju filmsku komediju, a animirani filmski hit ''Cars'' proglašen je najboljim porodičnim filmom.

Nagrade People's Choice Awards biraju se na osnovu online glasanja filmske i televizijske publike, a nagrade su mjera masovne popularnosti.

U televizijskim kategorijama, hit bolnička serija ''Grey's Anatomy'' proglašena je najboljom dramom, a serija ''Two and a Half Men'' izabrana je za najbolju komediju.

Serija ''Heroes'' izabrana je za najbolju novu TV dramu, a već drugu godinu za redom najbolji reality show je ''American Idol''.