Film/TV
0

"Pirati s Kariba" i dalje prvi na box officeu; "Knocked Up" drugi

Sarajevo-x.com
Katherine Heigl u komediji "Knocked Up"
Katherine Heigl u komediji "Knocked Up"
Najočekivaniji ovogodišnji filmski hit "Pirati s Kariba: Na kraju svijeta" i drugu sedmicu zaredom pobjednik je sjevernoameričkog box officea. Drugo mjesto zauzela je komedija o trudnoći "Knocked Up" s rezultatima boljim nego što je očekivano.

Prema procjenama studija objavljenih u nedjelju, treći nastavak Walt Disneyevog filma "Pirati s Kariba" od prodaje karata zaradio je 43,2 miliona američkih dolara u proteklom vikendu prikazivanja, počevši od 1. juna. U prvih 10 dana prikazivanja Pirati su inkasirali 216,5 miliona američkih dolara. Ipak, njihov prethodnik za isti period prošle godine zaradio je 258 miliona dolara.

"Knocked Up" je započeo prikazivanje sa zaradom od 29,3 miliona dolara, što je ekvivalentno produkcijskom budžetu filma. Distributer filma, Universal Pictures, očekovao je da će film ova komedija za prvog vikenda prikazivanja inkasirati 21 miliona dolara. U filmu "Knocked Up" igra zvijezda popularne američke serije "Grey's Anatomy" Katherine Heigl.

DreamWorksov "Shrek the Third" pao je na treće mjesto box officea s zaradom od 26,7 miliona dolara.

Novi triler Kevina Costnera "Mr. Books", zadržao se na četvrtom mjestu s zaradom od 10 miliona dolara, kako je i očekivo distributer Metro-Goldwyn-Mayer.

"Spiderman 3" je pao s trećeg na peto mjesto s zaradom od 7,5 miliona dolara, ali je ovaj film o poznatom superjunaku u Sjevernoj Americi ukupno zaradio 318,3 miliona dolara za pet sedmica prikazivanja. "Spiderman 3" je ipak do sada u svijetu zaradio vrtoglavih 844 miliona američkih dolara, što je više i od prvog "Spidermana".