Film/TV
0

Pink prekinuo saradnju sa Grandom

SRNA
Beogradska Televizija Pink saopštila je da je prekinula saradnju sa Grand produkcijom koja promoviše folk, pop folk i turbo folk izvođače i navela da "nijedan format" te muzičke kompanije "neće naći mjesto u Pinkovoj programskoj šemi".

U saopštenju uređivačkog kolegijuma TV Pink, koje je potpisao vlasnik ove televizije Željko Mitrović, kao razlog raskidanja saradnje sa Grandom navodi se "izostanak očekivanja da se saradnja nastavi na dogovornoj osnovi kao okviru zdravog poslovanja dugogodišnjih partnera".

TV Pink je, kako se navodi, odavno prerasla potrebu za eksternim produkcijama i koprodukcijskim aranžmanima, jer se tokom svih ovih godina razvila u najsnažniju televizijsku stanicu jugoistočne Evrope. 

Pregovori o novoj sezoni saradnje sa Grandom izašli su "iz okvira korektnosti poslovanja dugogodišnjih partnera i dotakli politiku ucjenjivanja i nerealnih postavki", što je bio razlog da Pink sa tom produkcijom "prekine svaku saradnju", navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje da Pink ubrzano radi na pripremi nove programske sezone koja će biti jača nego ikad. 

Izdavačku kuću "Grand produkcija", bivši "ZAM", osnovao je Saša Popović /saradnik Lepe Brene/ i ona je na TV Pinku emitovala programe "Grand šou", "Grand parada", "Grand hitovi" i "Zvezde Granda".