Film/TV
0

"Peti val" stiže u bh. kinodvorane, a vi možete osvojiti ulaznice

Klix.ba
Tinejdžerske superzvijezde predvode sjajnu glumačku ekipu u akcionom SF trileru "Peti val" snimljenom prema svjetski poznatom literarnom bestseleru. Klix.ba, Con film i Šahinpašić nagrađuju pet čitatelja.

Nakon megapopularnih filmskih serijala "Sumrak saga", "Igre gladi" i "Različita" snimljenih prema svjetskim književnim blockbusterima na repertoar bh. kinodvorana stiže novi filmski hit temeljen na još jednom poznatom bestseleru "Peti val".

Riječ je o akcionom SF trileru mladog scenariste i reditelja J. Blakesona u kojem su glavne uloge ostvarile tinejdžerske superzvijezde Chloe Grace Moretz ("Kick Ass", "Pravednik", "Hugo", "Carrie"), Nick Robinson ("Jurski svijet") i Alex Roe.

Književni bestseler "Peti val", spisatelja Ricka Yanceyja do sada je pobrao hvalospjeve kritike (čak je 21 sedmicu proveo na listi bestselera New York Timesa), a mnogi ga uspoređuju s uspješnicama "Igre gladi" i "Cesta" te ističu da bi za vanzemaljce mogao učiniti ono što je "Sumrak saga" učinila za vampire.

"Peti val" prvi je dio književne trilogije od koje je drugi dio pod naslovom "The Infinite Sea" objavljen još u septembru 2014., a treći dio planiran je za izdavanje u maju ove godine. Istoimeni akcioni SF triler "Peti val" je prvi dio nadolazeće filmske trilogije. Sjajnu glumačku ekipu spektakla koji oduzima dah pored ekipe mladih starova zaokružuju veterani Liev Schreiber, Ron Livingston i Maria Bello.

Četiri vala smrtonosnih napada (tama, uništenje, zaraza i invazija) ostavili su planetu Zemlju potpuno devastiranom. Kako strah i nepovjerenje među ljudima rastu, Cassie (Grace Moretz) se nalazi u bijegu u očajničkoj potrazi za mlađim bratom kako bi ga spasila. Dok se priprema za neizbježni i smrtonosni peti val, Cassie je prisiljena udružiti snage s mladićem (Roe) koji bi možda mogao biti njezina jedina nada. Sve to ukoliko mu može vjerovati...

"Peti val" se samo par sedmica nakon otvaranja na američkim kino blagajnama od 18. februara počinje prikazivati na repertoaru multipleksa Cinema City u Sarajevu, Palas u Banjoj Luci i Andrićgrad u Višegradu te kina Kaleidoskop u Tuzli u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za kinodistribuciju u BiH, a uskoro će obići i ostatak kino dvorana. Paralelno sa početkom prikazivanja filma izdavačka kuća Šahinpašić na police knjižara donosi i bh. izdanje istoimenog literarnog bestsellera te zajedno sa Con film priprema niz nagradnih igara u kinima i u medijima sa ulaznicama za projekcije filma i navedenom knjigom.

Con film već za 3. mart i to sedmicu dana prije početka prikazivanja u Americi, najavljuje novi filmski hit, a ovaj put je u pitanju dugo očekivana akciona komedija "Grimsby" (Neprofesionalac) u kojoj se u naslovnoj ulozi pojavljuje vjerovatno najpopularniji komičar decenije, jedinstveni Sasha Baron Cohen.

Pet naših najsretnijih čitatelja će osvojiti bh. izdanje knjige "Peti val" u izdanju Šahinpašić i po dvije ulaznice za projekciju istoimenog filma u multipleksu Cinema City u Sarajevu.

Želite li i vi učestvovati, javite nam se na e-mail [email protected] sa naznakom "Peti val". U e-mailu navedite: ime, prezime, broj telefona i termin projekcije koji vam odgovara.

Dostupni termini su: subota 20. februar - 15:30 i 17:45 sati; nedjelja - 21. februar - 15:30 i 17:45 sati i ponedjeljak - 22. februar- 17:30 sati.

Karte i knjige se preuzimaju na blagajni kina najkasnije pola sata prije projekcije filma uz pokazivanje ličnog dokumenta. Nagradna igra traje do petka prije podne.