Film/TV
1

Peter Jackson fanovima prikazao prve inserte nastavka "Hobbita"

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Reditelj Peter Jackson organizovao je događaj za fanove širom svijeta i prikazao im svoj rad na nadolazećem nastavku ekranizacije Tolkienovog romana "Hobbit". Film "The Hobbit: The Desolation of Smaug" u kina dolazi 13. decembra.

Jackson je organizovao susret sa fanovima iz cijelog svijeta, koji je putem video streama organizovan u kinima u Wellingtonu, New Yorku, Los Angelesu i Londonu. Održana je i sesija razgovora sa zvijezdama filma.

"Nismo još završili film i situacija je prilično napeta. Neprekidno radimo, budući da je ostalo još samo pet sedmica i mnogo toga za uraditi, a dobro je čuti i glas publike", rekao je Jackson.

Vrhunac događaja bilo je prikazivanje 20 minuta drugog dijela Hobbit trilogije, koja je prikazana isključivo publici u kinima, ali ne i na internetu, kako bi se izbjegla piratizacija. Ostatak događaja, publika širom svijeta mogla je pratiti u direktnom prijenosu na YouTubeu.

Prikazani materijal oduševio je publiku, a prikazana je i scena sa kontroverznim likom vile Tauriel, koje nema u Tolkienovom romanu.

Glumac Orlando Bloom fanovima se obratio iz New Yorka te rekao kako je proveo "urnebesno vrijeme" reprizirajući svoju ulogu vilenjaka Legolasa, 10 godina nakon snimanja trilogije "Gospodar prstenova".

"Još uvijek mogu stati u kostim", rekao je Bloom.

Prvi film nove trilogije, "The Hobbit: An Unexpected Journey", izašao je u decembru prošle godine, a završni, "The Hobbit: There and Back Again" trebao bi izaću u julu naredne godine.

Produkcija trilogije do sada je koštala više od 561 milion dolara, a samo prvi film je zaradio više od milijardu dolara na svjetskom box officeu.