Odisala elegancijom
3

FOTO / Penelope uživala u promociji filma o Sarajevu u rodnoj Španiji

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Oduševljenje pojavljivanjem pred domaćom publikom španska glumica Penelope Cruz pokazala je na 60. međunarodnom filmskom festivalu San Sebastian.

Ne samo da je sjajno izgledala u uskoj haljini sa cvjetnim uzorkom i cipelama s visokim potpeticama, nego se na njenom licu mogla vidjeti velika radost što ima priliku svoj novi film predstaviti španskim obožavateljima.

U San Sebastianu su joj društvo pravili režiser filma "Venuto al mondo" Sergio Castellitto i njegova supruga, književnica Margaret Mazzantini.

Foto: AFP
Foto: AFP
Na festivalu su promovisali ljubavnu priču prekinutu ratom u Sarajevu, a koliko su se na tom snimanju međusobno povezali pokazuje i njihovo držanje pod ruku.

Cruz je nedavno otkrila da se planira pojaviti u jednom filmu bolivudske produkcije, a kako je izjavila, veliki je ljubitelj indijske kinematografije. Nakon filma "Venuto al mondo", u kojem je tumačila lik udovice Gemme, u novom projektu utjelovit će lik španske flamenko plesačice koja se udaje za maharadžu i sa 18 godina postaje princeza.

Penelope Cruz i Sergio Castellitto (Foto: AFP)
Penelope Cruz i Sergio Castellitto (Foto: AFP)