Pregovori u toku
0

Penelope Cruz snima film u Sarajevu?

Sarajevo-x.com
Novopečena Oskarovka Penelope Cruz nalazi se usred pregovora za glavnu ulogu u italijanskom filmu 'Venuto al mondo' čiji bi se veći dio trebao snimati u Sarajevu, piše magazin Daily Variety.

Poznati italijanski reditelj i glumac Sergio Castellitto želi da glavnu ulogu u njegovom novom filmu glumi španska glumica Penelope Cruz. Film 'Venuto al mondo' je priča o samohranoj majci koju je u djetinjstvu zlostavljao vlastiti otac, a većina filma trebala bi se snimati u Sarajevu.

Više detalja o filmu i snimanju, magazin ne prenosi, no poznato je da se filmski scenarij temelji na knjizi koju je napisala Margaret Mazzantini, supruga reditelja Sergija Castellittoa.

Ovo nije prva saradnja Penelope Cruz i Sergija Castellitta jer 2004. godine su briljirali u filmu 'Non ti muovere' u kojem je Castellitto iskazao svoje rediteljske i glumačke sposobnosti.

Penelope Cruz je 2008. godine dobila nagradu Oscar za najbolju sporednu ulogu u filmu Woodyja Allena ' Vicky Cristina Barcelona' i tako postala prva španska glumica koja se okitila zlatnim kipićem.