Box office
0

VIDEO / Parodija "The Other Guys" nadmašila "Inception"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Akcijska komedija i svojevrsna parodija na filmove o policiji "The Other Guys", u kojoj zajedno glume Will Ferrell i Mark Wahlberg, ove sedmice se našla na samom vrhu box officea po broju prodatih ulaznica za kino-dvorane u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Sa zarađenih 35,6 miliona američkih dolara ovaj hit je sa trona smaknuo popularni "Inception".

Ovo nije prvi put da dvojac Will Ferrell i Adam McKay kao scenaristi i režiseri rade na jednom dobrom filmu. Najveći dosadašnji uspjeh zabilježio je njihov "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby", koji je u avgustu 2006. debitovao na prvom mjestu box officea sa 47 miliona dolara, a radili su i na filmovima "Step Brothers" i "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy".

Procjene studija Sony Pictures bile su da će upravo ovaj novi uradak zasjesti na prvo mjesto čim se pojavi u kinima, kao i to da će u prvom vikendu prikazivanja zaraditi oko 30 miliona dolara, javlja AP.

Ferrell glumi njujorškog policajca koji bi radije da slučajeve rješava iz svoje kancelarije, nego da se upušta u opasne akcije na ulici. Wahlberg tumači lik njegovog temperamentnog i isfrustriranog partnera koji očajnički treba akciju. Ostale uloge tumače Michael Keaton, Eva Mendes, Samuel L. Jackson i Dwayne Johnson.

Još jedan film imao je svoj debi proteklog vikenda, a to je "Step Up 3-D" iz Disney produkcije, koji je završio na trećem mjestu sa zarađenih 15,5 miliona.

Lista od deset najgledanijih filmova proteklog vikenda u SAD-u i Kanadi:

  1. "The Other Guys," 35,6 miliona.
  2. "Inception," 18,6 miliona.
  3. "Step Up 3-D," 15,5 miliona.
  4. "Salt," 11,1 miliona.
  5. "Dinner for Schmucks," 10,5 miliona.
  6. "Despicable Me," 9,4 miliona.
  7. "Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore," 6,9 miliona.
  8. "Charlie St. Cloud," 4,7 miliona.
  9. "Toy Story 3," 3 miliona.

10."The Kids Are All Right," 2,6 miliona.