Film/TV
26

"Paklene ulice 6" i "Veliki Gatsby" u Family Centru Ekran

Klix.ba
Hit filmska sezona Family Centra Ekran se nastavlja uz svjetsku premijeru adrenalinske akcije "Paklene ulice 6" i 3D romansu "Veliki Gatsby".

Filmski program 23. maja obilježit će svjetska premijera nastavka jedne od najpopularnijih filmskih franšiza "Paklene ulice 6" (Fast&Furious 6). Vin Diesel, Paul Walker i Dwayne Johnson predvode povratničku ekipu zvijezda u novom nastavku svjetskog blocbustera zasnovanog na brzim trkama. Otkako su Dom (Diesel) i Brian (Walker) izveli pljačku u Riju, srušili carstvo najvažnijeg čovjeka i odnijeli 100 miliona dolara, naši heroji su živjeli raštrkani po cijelom svijetu. Ali nemogućnost da se vrate kući i život u bjekstvu čine njihove živote nekompletnim.

U međuvremenu, Hobs (Johnson) prati organizaciju smrtonosnih vozača, profesionalnih ubica u više od 12 zemalja. Njihovom vođi (Evans) pomaže drugi čovjek organizacije, a ispostavit će se da je to Domova ljubav za koju je mislio da je mrtva, Leti (Rodrigez). Jedini način da se zaustavi ova kriminalna banda jeste da ih nadmudre na ulici, zbog čega će Hobs zamoliti Doma da okupi svoj elitni tim u Londonu. Isplata? Pomilovanja za sve njih kako bi mogli da se vrate svojim kućama i porodicama.

Termini projekcija svaki dan od 15:30,18:00,19:00, 20:30 i 21:30 sati.

Inovativni Baz Luhrmann na velika platna donosi novu 3D filmsku adaptaciju romana F. Scotta Fitzgeralda "Veliki Gatsby“ (The Great Gatsby), romanse sa Leonardom DiCapriom u naslovnoj ulozi, koja je za proteklih 10 dana prikazivanja zaradila 130 miliona dolara na kinoblagajnama. Jedinstvena vizuelna interpretacija ovog klasika oživljava razdoblje ludih dvadesetih godina kao nikada do sada. Vrijeme je to lakog morala, blještavog jazza i nebeskih vrijednosti dionica. Loveći svoj američki san Nick dolazi u New York i useljava pored misterioznog milionera Jayja Gatsbyja. Nick je uvučen u zavodljivi svijet super bogataša, njihovih iluzija, ljubavi i prevara...

Termini projekcija svaki dan od 17:30 i 20:00 sati.