Film/TV
0

Ovo sigurno niste znali o "Larinom izboru"

Klix.ba
Više od milion gledalaca iz sedmice u sedmicu prati nove epizode serije "Larin izbor" te se pitaju koga će lijepa Lara izabrati. No iako velikih obožavalaca ove serije ima sve više, postoje još neke sitnice koje sigurno ne znaju ni najvatreniji zaljubljenici OBN-ovih sapunica.

U "Larinom izboru" je trideset i pet glavnih uloga, te trideset epizodnih. U produkciji radi 130 ljudi, a dvije lokacijske ekipe istovremeno obavljaju svoj posao. Serija se snima u tri grada: Splitu, Lovranu i Zagrebu.

"Larin izbor" ima čak pet režisera. To su Robert Orhel, Kristijan Milić, Tomislav Rukavina, Mladen Dizdar i Milivoj Puhovski.

Za ljepotu i savršenu šminku brine se pet make-up artista na čelu s glavnom vizažisticom Martinom Novaković, a osim standardne šminke, često pripremaju maske za scene koje zahtijevaju krv, modrice, ogrebotine ili tetovaže za lik Dinka (Filip Juričić).

Za muziku u seriji zadužen je Tonći Huljić, a naslovna pjesma "Samo ljubav ostaje" u interpretaciji je Marija Pecotića.

Što se ljubavi iza kulisa serije tiče, među bivše ljubavne partnere u stvarnom životu, koji su to s vremenom prestali biti i postali prijatelji i glumački partneri, spadaju Petra Dugandžić i Ivan Herceg, koji su hodali tokom studija, te Ornela Vištica i Andrej Dojkić, koji su, dok je serija počinjala, bili ljubavni par. U "Larinom izboru" radi i bračni par Ecija Ojdanić (Nela) i režiser Robert Orhel, koji svojoj supruzi na setu ne omogućava nikakve olakšice.

U samoj seriji, za razliku od realnog života, ima mnogo više bračnih i ljubavnih odnosa, pa će gledaoci OBN televizije imati priliku vidjeti čak petnaest ljubavnih priča.