Film/TV
5

Otvoren Venecijanski filmski festival: Emma Stone dominirala crvenim tepihom

Klix.ba
Emma Stone (Foto: EPA)
Premijerom filma "La La Land" sinoć je otvoreno 73. izdanje Venecijanskog filmskog festivala. Ekipa filma prošetala je crvenim tepihom, a najveću pažnju privukla je američka glumica Emma Stone.

Australski mediji kazali su da je Emma izgledala božanstveno u kostimu Atelier Versace. Pred premijeru filma kazala je kako se nada da će "La La Land" inspirisati mlade ljude da prestanu biti cinični.

"Film nije o cinizmu, već o snovima, nadama i radu da se postigne nešto. Mladi ljudi su pali pod utjecaj cinizma i ismijavaju mnoge stvari te upiru prstom u sve, a ovaj film govori upravo o tome. Radujemo što ga možemo pokazati mladim ljudima i nadam se da će upravo oni više raditi na ostvarivanju svojih snova umjesto da budu cinični", kazala je.

Ovaj mjuzikl je dobio odlične kritike.

Crvenim tepihom prošetali su i manekenka Barbra Palvin, predsjednik žirija Sam Mendes, režiser Jerzy Skolimowski koji je predstavio svoju nagradu, dok je režiser "La La Landa" Damien Chazelle prošetao sa svojom djevojkom s kojom je razmijenio i nježnosti na crvenom tepihu. Posebnu pažnju privukla je i članica žirija Gemma Arterton, kao i hostesa festivala Sonia Bergamasco.

Sedam američkih filmova takmičit će se ove godine na venecijanskom festivalu. Među njima je film modnog dizajnera Toma Forda "Nocturnal Animals" u kojem glume Jake Gyllenhaal i Amy Adams, naučno-fantastični film Denisa Villeneuvea "Dolazak" a vraća se i Mel Gibson u ulozi režisera s filmom "Hacksaw Ridge". Ovogodišnji Film Festival u Veneciji odlikuje različitost u žanrovima.

Danas će u takmičarskom dijelu biti prikazani filmovi "Les beaux jours d’Aranjuez" Wima Wendersa, "The Light Between Oceans" Dereka Cianfrancea i "Arrival" Denisa Villenueve.

Filmski festival u Veneciji traje do 10. septembra.