Film/TV
0

"Otok ljubavi" na repertoaru kina Meeting Point 16. oktobra

Klix.ba
Prva romantična komedija Jasmile Žbanić, "Otok ljubavi", nakon uzavrele atmosfere na festivalskim projekcijama, vratit će tračak ljeta ovoj kino jeseni.

Film je svjetsku premijeru imao na Locarno Film Festivalu pred 8.000 gledatelja u programu Piazza Grande, a bh. premijera je održana tokom 20. Sarajevo Film Festivala, gdje je zbog velikog interesovanja publike organizovana i dodatna projekcija pored tri ranije dogovorene.

U filmu, čiji scenarij potpisuju Jasmila Žbanić i Aleksandar Hemon, uloge tumače Ariane Labed, Ermin Bravo, Ada Condeescu, Leon Lučev, Franco Nero, Bojana Gregorić Vejzović, Branka Petrić Fehmiu. Film će se prikazivati na redovnom repertoaru u terminu od 21.00 sat.

Redovni repertoar u 19.00 rezervisan je za drugi nastavak adaptacije kultnog stripa u režiji Roberta Rodrigueza i autora stripa Franka Millera "Sin City: Vrijedna ubistva".

I ovoga puta fantastični dvojac Rodriguez-Miller ostaviće vas bez daha. Zlikovci nisu bili nikad opakiji, a junaci Sin Cityja nikad odvažniji!

Uloge u filmu ostvarili su: Mickey Rourke, Jessica Alba, Bruce Willis, Eva Green...

U Noćnoj smjeni i ove sedmice očekuju nas "Pravednik" reditelja Antoine Fuqua koji je trinaest godina nakon filma "Training Day" udružio snage sa Denzelom Washingtonom i novi, uzbudljivi triler Davida Finchera "Nestala".

U filmu "Pravednik", dvostruki oskarovac Denzel Washington uzima pravdu u svoje ruke protiv ruske mafije i korumpiranih policajaca na opakim ulicama Bostona. Film je na programu Noćne smjene u petak, 17. oktobra.

U napetoj adaptaciji svjetskog bestselera "Nestala" glavne uloge tumače Ben Affleck i Rosamund Pike. Oni su bračni par koji postaje nacionalna vijest broj 1 nakon što se supruga ne pojavi na proslavi pete godišnjice braka. Potraga će pokazati da je suprug glavni osumnjičenik, a njen dnevnik otkriva potpuno drugačiju stranu njihovog besprijekornog braka..."Nestalu" gledajte u Noćnoj smjeni u subotu, 18. oktobra.

Vikend u Meeting Pointu rezervisan je za najmlađe. U terminu od 17.00 u subotu i nedjelju gledajte nove avanture pčelice Maje i to u 3D-u.

Maja ovoga puta kreće na dugo putovanje prepuno avantura na kojem pokušava spriječiti rat između pčela i osa. Film je sinhronizovan.

Više informacija, fotografije i trailere filmova možete pronaći na http://www.kinomeetingpoint.ba/