Film/TV
1

Otkrivamo šta ćete ove godine gledati u humorističnoj "Cazinskoj audiciji"

Piše: E. G.
Ekipa sa RTV Cazin na snimanju
Oni će vas nasmijati do suza i kada ste najneraspoloženiji i na duhovit, svoj način pokazati kako vide neke događaje i ljude u našoj zemlji. Rade to već više od 15 godina. Naravno, riječ je o ekipi Novogodišnjeg programa RTV Cazin.

Izmišljeno selo Oždrlje i ovog puta će biti centar dešavanja, a njegov domaćin Pupan, predsjednik tamošnje mjesne zajednice će u novogodišnjoj noći gledateljima ispričati neke nove dogodovštine.

Ekipu RTV Cazin koju čine novinari, snimatelji i montažeri, a vrlo rado "uskoče" i u TV gledateljima omiljene likove, ne treba posebno predstavljati. Svi su imali priliku pogledati bar jedan snimak njihovih zezancija na YouTubeu, a prošle godine je i Klix.ba pisao opširno o njima, što možete pročitati ovdje.

Više od 15 godina njih sedmorica su standardna ekipa koja snima Novogodišnji program, a to su Kenan Alagić, Irfan Račić, Aladin Delalić, Meho Salkić, Haris Omanović, Amir Škrgić i Samir Muhamedagić. Ono što rade gledatelji često nazivaju i Cazinskom audicijom, međutim oni sami su više puta isticali da im nikada nije bio cilj se porede sa originalnom Audicijom ili Nadrealistima, niti ih pokušavaju kopirati. Sve je krenulo kao dobra zezancija, a još bolje i ako se to gledateljima sviđa.

Šta su to za ovu novogodišnju noć pripremili svojim gledateljima za Klix.ba je otkrio Kenan Alagić.

Kaže kako su snimili parodiju na popularne muzičke reality emisije i nazvali je "Bh. super talent", tu su i sinhronizacije dokumentaraca sa životinjama, što su radili prije nekoliko godina, a što su gledatelji s oduševljenjem prihvatali. Imaju i bosansku bajku, tačnije parodiju na (ne)implementaciju presude "Sejdić-Finci".

"Ona se zove 'Prno (u šišu) ružica'. U tom skeču ja čitam 'bajku' političaru koji leži u krevetu. Počinje sa: 'Jednoga dana živjelo je tročlano Predsjedništvo, onda se pojavila žaba...'. Radi se o parodiji na situaciju kakvu imamo, a to je da još nismo implementirali presudu 'Sejdić-Finci' i da smo još daleko od EU. Tu su svakako i priče iz sela Oždrlje, bit će zanimljiva njegova Pupanova priča o Drugom svjetskom ratu", otkriva Alagić.

Sve u svemu, ove godine će Novogodišnji program RTV Cazin moći gledati i građani širom BiH.

"Ove godine po prvi put TV Cazin je u sistemu Moja TV, tako da će više ljudi istu noć moći sve pogledati odmah, a ne da čekaju da se snimci pojave na YouTubeu. Uglavnom imamo desetak različitih sadržaja, a počet ćemo s prikazivanjem od osam sati, pa do ponoći 31. decembra", dodaje Alagić.

Novogodišnji program je snimljen uglavnom u Cazinu, ali i u nekim drugim mjestima u USK poput Gate ili Bosanske Otoke.