Film/TV
0

Oskarovac Alan Arkin šokirao novinare

FENA
Alan Arkin; Foto: Reuters
Alan Arkin; Foto: Reuters
Alan Arkin, 72-godišnji američki glumac koji se u nedjelju, zahvaljujući ulozi djeda u filmu "Mala mis Amerike", okitio "Oscarom" za najbolju mušku sporednu ulogu, nedugo prije toga je novinare šokirao izjavom kako se nada da njegova 10-godišnja kolegica Abigail Breslin neće dobiti "Oscara" za najbolju žensku sporednu ulogu.

Breslin u filmu tumači ulogu unuke, a mnogi su držali da će ogromne simpatije, a s njima i porast oskarovskih šansi za film "Mala mis Amerike", donijeti "Oskara" maloj glumici, pogotovo s obzirom da je posljednjih godina losanđeleska Akademija itekako sklona zlatne kipiće u toj kategoriji dijeliti djeci-glumcima.

"Ne šalim se", rekao je Arkin zbunjenom reporteru "Access Hollywooda" i dodao: "Šta bi trebala dobiti slijedeće godine? Nobelovu nagradu? Ovo joj je dosta. Ionako ima previše medijske pažnje". Arkin je rekao da misli da je to u njenom interesu, jer je Abigail Breslin "dijete koje ima pravo na normalno djetinjstvo".

Riječi iskusnog glumca i ne izgledaju tako šokantno ako se dovedu u kontekst žalosne činjenice da karijera mnogi holivudskih dječjih zvijezda doživi neslavan kraj prilikom odrastanja, kao i još žalosnije činjenice da mnoge od njih pri tome postaju žrtve alkohola i droge.

Arkin se vjerojatno na umu imao današnje karijere Lindsay Lohan i Britney Spears, koje su također svojevremeno bile dječje zvijezde. Arkinu se, inače, želja ispunila, jer je "Oscara" u kategoriji najbolje ženske sporedne ulogu dobila Jennifer Hudson za film "Komadi iz snova".