Film/TV
0

Organizacioni tim BLIFF-a u Berlinu

Sarajevo-x.com
Dio organizacionog tima Banja Luka internacionalnog film festivala 7. februara putuje u Berlin gdje će se predstaviti na 58. Berlin film festivalu koji se održava od 7. do 17. februara ove godine.

Ekipa BLIFF-a u Berlinu će 13. februara prirediti prijem za goste Berlin film festivala sa ciljem promovisanja Banja Luka internacionalnog film festivala, ali i naše kulture, grada Banja Luke i cijele regije.

Na prijemu će se prikazivati isječci iz kratkih filmova studenata Banjalučke akademije umjetnosti, odnosno, predstaviti domaći talenat iz oblasti filma, služiće se domaći kulinarski specijaliteti i piće iz naših krajeva, obezbjeđeno od strane kompanije "Prijedorčanka“, koja nam je pružila svesrdnu podršku i pomoć. Gostima prijema će se dijeliti torbe sa promotivnim materijalom turističke organizacije grada Banja Luke i BLIFF-a.

Osam članova BLIFF organizacionog tima, takođe su dobili su mogućnost učestvovanja u organizaciji Berlin film festivala i priliku da prođu stručno usavršavanje, što je od velike važnosti za dobru organizaciju sopstvenog festivala.

Između ostalog, BLIFF tim će prisustvovati mnogobrojnim projekcijama i prijemima, te tokom posjete Berlinu uspostaviti kontakte sa agencijama za distribuciju filmova, sa investitorima i fondacijama koji će uz saradnju s BLIFF-om imati priliku da otkriju nove talente sa našeg područja i koji će dobiti mogućnost snimanja u Banjaluci i Republici Srspkoj.

Ovo će, takođe, biti idealna prilika da se proširi postojeća mreža kontakata za buduće projekte iz oblasti kinematografije jer se BLIFF-u otvara mogućnost uspostavljanja veze, na licu mjesta, sa producentima, režiserima i glumcima filmova.