Film/TV
0

Oprah najbolje plaćena TV zvijezda

Sarajevo-x.com
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey
Pričanje samo po sebi za mnoge od nas ne donosi nikakvu zaradu, ali za Oprah Winfrey je to unosan posao koji je čini kraljicom među televizijskim licima. Prema TV Guide magazinu na listi najboje plaćenih zvijezda TV-a, ubjedljivo na vodećoj poziciji nalazi se Oprah, a ko su ostali "TV bogataši" - pročitajte u nastavku.

[SLIKA]3[/SLIKA]1.Oprah Winfrey - 260 miliona dolara TV Guide magazin napravio je listu TV lica koja najviše zarađuju u godini. Na prvom mjestu našla se voditeljica i glavni producent "Oprah show-a", Oprah Winfrey. Prema njihovim podacima i procjenama, njena godišnja zarada je oko 260 miliona dolara.

2. Simon Cowell - 45 miliona dolara Na drugom mjestu nalazi se, za mnoge bolno iskreni, britanski sudac u reality show-u "American Idol" sa zaradom od 45 miliona godišnje.

[SLIKA]2[/SLIKA]3. Judith Sheindlin - 30 miliona Osim što piše knjige, ova sudinica s mnogo iskustva pojavljuje se u TV show-u kao Judge Judy. Napustila je posao u sudstvu New Yorka jer joj se posao na televiziji činio zanimljiv i privlačan. Čini se da nije pogriješila jer je njena godišnja zarada i više nego dobra.

4. Katie Couric - 15 miliona dolara Voditeljica "CBS Evening News Anchor-a", Katie Couric je poznato lice medijske kuće CBS. S ovom mrežom radi od 1991. godine pa je očigledno da joj je rad s njima, osim slave, donio i prihode od 15 miliona na godinu.

5. Zach Braff - 6, 3 miliona Zvijezda popularne humoristične serije "Scrubs", Zach Braff uspio je svojim talentom "zaraditi" velike sume novca. Zbog popularnosti serije, producenti su odlučili plaću mladog glumca povećati na 6, 3 miliona dolara godišnje.