Film/TV
7

Okušajte sreću i osvojite ulaznice za film "Dolazak" u Cinema Cityju

Klix.ba
Vjerovatno jedan od najisčekivanijih filmova 2016. godine konačno dolazi u Bsonu i Hercegovinu i Sarajevo, a ukoliko želite i sami uživati u posljednjem ostvarenju redatelja Denisa Villeneuvea onda okušajte sreću u nagradnoj igri Cinema Cityja i portala Klix.ba.

Od četvrtka 24. novembra, i u bh. kina stiže ovaj sjajni naučno-fantastični triler u kojem je Villeneuve okupio impresivnu glumačku ekipu predvođenu Amy Adams, Jeremyjem Rennerom i Forestom Whitakerom. Film se premijerno prikazao na filmskom festivalu u Veneciji gdje se našao u utrci za glavnu nagradu (Zlatni lav), a tamošnju je kritiku i publiku doslovno podignuo na noge nakon projekcije uz salve pljeska i odobravanja.

Radnja ovog inteligentnog naučno-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak vanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama širom svijeta. Američka vojska uskoro regrutuje doktoricu Louise Banks (Adams), najbolju prevoditeljicu u svijetu, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja (Renner) otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu.

Na e-mail [email protected] uz naznaku "Dolazak" pošaljite nam svoje ime, prezime, broj telefona i termin kada želite gledati ovaj film. Četvero najbržih nagradit ćemo sa po dvije ulaznice.

26.11.

za termin 15:20 sati - 2 ulaznice za termin 17:40 sati - 2 ulaznice

27.11.

za termin 15:20 sati - 2 ulaznice za termin 17:40 sati - 2 ulaznice

Dobitnici ulaznice preuzimaju na blagajni kina najkasnije pola sata prije projekcije filma uz pokaz ličnog dokumenta.