Film/TV
0

Od danas u UNITICu i Apolu igra "Spider-Man 2"

Klix.ba
Veliki filmski hit 2004. godine "Spider-Man 2" koji i dalje bilježi nevjerovatne rezultate na kino blagajnama dolazi i na repertoar sarajevskih kino dvorana u okviru velike ljetne filmske sezone Blockbuster 2004.

Film vrijedan 200 miliona dolara koji je u prvih 12 dana prikazivanja samo na američkim kino blagajnama ostvario nevjerovatnih 257 miliona dolara, od 15. jula kreće sa prikazivanjem u sarajevskim kinima UNITIC i Apolo.

"Spider-Man 2" ponovo rediteljski potpisuje kultni američki autor Sam Raimi, tvorac horor klasika "Zla smrt", dok se u naslovnim ulogama ponovo pojavljuju Tobey Maguire kao čovjek pauk i Kirsten Dunst kao njegova velika ljubav Mary Jane Watson.

Glavnog novopridošlicu u glumačku ekipu filma, koji je nošen sjajnim kritikama i reakcijama publike oborio sve rekorde gledanosti Holivuda, čini sjajni Španac Alfred Molina u ulozi novog super zločinca Dr.Oktopusa.

“Spider-Man 2” testira obavezu Pitera Parkera prema profesiji super junaka. Piter radi na dva posla, zaostajući na koledžu i konstantno je izmoren od skakanja sa zgrade na zgradu i hvatanja loših momaka. Njegova ujna Mej suočava se sa gubitkom kuće. Njegov najbolji prijatelj, Heri Osborn opsjednut je osvetom prema Spider-Manu, koga krivi za smrt oca, Zelenog goblina iz prvog filma. A Piter nastavlja da žudi za svojom djevojkom iz snova Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) koja se udaje za drugog čovjeka. Njegov se život iznenada dodatno komplikuje kada se susretne sa novim neprijateljem, Dr. Ottom Octaviusom. Peter mora iskoristiti sve svoje moći da proba zaustaviti dijaboličnog manijaka koji upravlja mehaničkom aparaturom sa deset ogromnih pipaka...

Svečana BiH premijera filma “Spider-Man 2“ održat će se u novootvorenoj kino dvorani UNITIC 15. jula sa početkom u 20:00 sati, a nakon toga će biti održan prigodni koktel u foajeu poslovnog Centra.

Za sve istinske ljubitelje ovog filma Art Company obezbjedio je i premijernu projekciju u kinu Apolo u terminu od 21:00 za koju karte mogu rezervisati na dežurni telefon 033 217 809.

Nakon 15. jula "Spider-Man 2" prikazivaće se u kinu Apolo u terminima od 19:00 i 21:00 sat, te u kinu UNITIC svaki dan u terminima od 18:00 i 20:30 sati po cijeni od 5 KM.