Robert Pattinson
0

Od čarobnjaka do vampira za kojim lude

Sarajevo-x.com
U filmovima o Harryju Potteru tumačio je lik Hufflepuffskog prefekta u školi vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts, ali je njegova "tamna strana" očarala hiljade tinejdžerki širom svijeta kad se u holivudskom hitu pretvorio u najzgodnijeg srcelomca.

Ovaj 22-godišnji britanski glumac našao se na listi najsekspilinijih muškaraca u 2008. godini, ka njemu je na promociji filma "Twilight" hrlilo mnoštvo fanatičnih obožavateljki. U filmu je glumio misterioznog vampira, a njegovo ime je Robert Pattinson.

Na prošlosedmičnoj losanđeleskoj premijeri "Twilighta" okruživalo ga je čak 25 zaštitara. Histerična masa djevojčica i djevojaka nije izgledala nimalo nevino. Slične scene odigravale su se i na njegovim javnim nastupima po Evropi, a obožavatelji u Velikoj Britaniji potpisali su peticiju kojom zahtijevaju da se britanska promocija novog filma njihovog omiljenog junaka pomjeri za mjesec ranije, 19. decembra.

"Ovo je luđe i jače nego ono za što sam se pripremao", prokomentarisao je Robert. "Svake sedmice je sve gore. Ljudi znaju moje ime i napadaju me u javnosti, pokušavaju otkriti u kojem hotelu sam odsjeo, pitaju me da ih ugrizem i žele mi dotaći kosu. Svi samo vrište i vrište i vrište. Navikao sam se, ali mi to i dalje djeluje nerealno."

Film "Twilight" baziran je na popularnom romanu Stephenie Meyer, 35-godišnje američke spisateljice.

Robert je, saznaje Daily Mail, priznao da je bio šokiran kad je pozvan da glumi Edwarda Cullena, vampira koji zavodi školarku (Kristen Stewart).

Kritičari ga zovu "novim Judeom Lawom" a povezuju sa brazilskim supermodelom Annelyse Schoenberger koja ga je nedavno pratila na jednom rock koncertu u Los Angelesu.

Robert je ulogu u filmu dobio u konkurenciji od 3.000 glumaca, a priznao je da je i sam nekonvencionalan i, moglo bi se reći, "vampir modernog vremena".