Repertoar Cinema Cityja
0

Od 31. marta "Ja sam broj četiri" i "Lov na vještice"

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici nastavlja održavanje promotivne akcije "Veselo proljeće 2011." sa svjetskom premijerom nove igrano-animirane komedije "Hop", a na repertoar donosi i dva avanturistička hita ovog dijela sezone - "Ja sam broj četiri" i "Lov na vještice", te najavljuje pretprodaju ulaznica za novi hit-triler, "Sljedeća tri dana".

Program Cinema City od 31. marta predvodi avanturistički SF triler "Ja sam broj četiri" (I Am Number Four). Riječ je o novom ostvarenju mladog američkog autora DJ Carusa, koji nas je već oduševio kultnim akcijama moderne generacije "Disturbia" i "Eagle Eye", u kojem gledamo ekipu mladih nadolazećih zvijezda Holivuda.

U vizuelno zapanjujućem spektaklu, koji je do sada samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 50 miliona dolara, u naslovnoj ulozi gledamo mladog ljepotana Alexa Pettyfera, kojeg ovih dana možemo vidjeti i na velikom ekranu u još jednom hitu "Beastly", a glumačku ekipu zaokružuju junak akcije "Hitman" Timothy Olyphant, zvijezda kultne serije "Glee" Diana Argon, te mlada Australijanka Teresa Palmer, koju smo nedavno gledali u avanturističkom hitu "Čarobnjakov pomoćnik".

U filmu Pettyfer igra Džona, uvijek novog klinca koji nema veza s prošlošću. U malom gradu u Ohaju, koji sada naziva dom, Džon će se susresti s neočekivanim događajima koji mijenjaju život. Saznat će da je on jedan od devet odabranih sa nadnaravnim moćima i posebnom vezom kojom dijele nevjerovatnu sudbinu, te će krenuti u odlučnu bitku sa ubicama koje su mu za petama...

U saradnji sa distributerom Art Servis Cinema City pripremio je i malu nagradnu igru za sve gledatelje filma "Ja sam broj četiri", u kojoj će svaki 50. gledatelj osvojiti poklon na temu filma (baterijska lampa, majica, olovka, originalni plakat filma). Nagradna igra traje do isteka zaliha fonda nagrada.

Ljubitelji prave avanture od 24. marta na repertoaru Cinema cityja mogu uživati u hitu "Lov na vještice" (Season of the witch). U pitanju je novi projekat kreativnog tima koji stoji iza blockbustera "Nestali za 60 sekundi", reditelja Dominica Sene i velikana akcije Nicolasa Cagea, koji nastavlja niz uspjeha nakon hitova "Čarobnjakov pomoćnik" i "Put osvete". Osim sjajnog osvajača Oskara u filmu, koji je u proteklom periodu u kinima susjedne Hrvatske imao 30.000 gledatelja, gledamo junaka hit serijala "Hellboy" Rona Perlmana, mladu britansku ljepoticu Claire Foy, te čuvenog Sarumana iz "Gospodara prstenova", veterana Christophera Leeja.

Cage u filmu igra junaka križarskih ratova koji po nalogu crkvenih starješina djevojku, koja je optužena da je vještica i da je donijela kugu u njegovu zemlju, vodi u udaljeni samostan na obred pročišćenja. Akcijom ispunjeno putovanje će njegovu hrabrost staviti na ispit kada otkrije mračnu tajnu ove djevojke i nađe se u borbi protiv užasno moćne sile koja će odrediti sudbinu svijeta.

Najmlađe gledatelje i njihove roditelje od 31. marta u Cinema Cityju očekuje pravi praznik u vidu Svjetske premijere urnebesne igrano-animirane komedije "Hop". Kreatori animiranog blockbustera "Grozan ja" donose novu verziju priče u malo drugačijem uskršnjem zecu kojem glas posuđuje britanski super-star Russell Brand, junak mega hita "Samo ga dovedi", dok se u naslovnim ulogama pojavljuju junak blockbuster serijala "X-Men" James Marsden, te mlada TV ljepotica Carey Cuoco.

"Hop" je mješavina igranog filma i vrhunske animacije koja govori o Fredu, besposlenom zabušantu koji će slučajno povrijediti uskršnjeg zeca i morat će da ga primi u kuću dok se ne oporavi. Dok se Fred bude borio s najgorim gostom na svijetu obojica će naučiti šta je potrebno da se konačno odraste...

Svjetska premijera komedije "Hop" dio je promotivne akcije "Veselo proljeće 2011." u okviru koje mališani mogu uživati u najboljim dječijim filmovima sezone uz specijalnu ponudu čokoladica Kit Kat i Lion 2 + 1 gratis. U okviru veselog proljeća već 14.aprila ih očekuje nova svjetska premijera 3D animiranog sinhronizovanog filma "Rio", tvoraca blockbuster serijala "Ledeno doba".

Cinema City od 31. marta najavljuje početak pretprodaje ulaznica za hit-triler "Sljedeća tri dana". Partner prikazivanja hita u kome u naslovnim ulogama gledamo oskarovca Russella Crowea i irskog velikana Liama Neesona. Linija kozmetičkih proizvoda Olay za svaku kupljenu ulaznicu jednu daruje gratis, te priprema iznenađenja za gledatelje filma. Broj ulaznica za ovu promotivnu akciju je ograničen.

Posjetitelji Cafe bara Cinema City i dalje svakog radnog dana u terminu od 17:00 do 19:00 uz specijalnu ponudu proizvoda Nescafe Classic mogu uživati u živom programu RSG 1 Sarajevo, te putem nagradnih igara u toku emisije RSG 1 Happy Hours osvojiti prigodne nagrade multiplexa Cinema City (gratis karte, combo paketi) i partnera akcije Nescaffe Classic.

Sve informacije oko pretprodaje ulaznice za "Sljedeća tri dana", te promotivnih akcija "Veselo proljeće" i i RSG 1 Cinema City Happy Hours, usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.