Repertoar Cinema Cityja
0

VIDEO / Od 20. maja "Prestupna godina" i "Pijetlov doručak"

Sarajevo-x.com
Poslije još jednog sjajnog vikenda u kojem je projekcije historijskog spektakla "Robin Hood" posjetilo preko 2.000 ljubitelja filma, multipleks Cinema City za narednu sedmicu najavljuje početak prikazivanja najgledanijih romantičnih komedija Hollywooda i regionalne produkcije te najavljuje početak pretprodaje ulaznica za premijere najočekivanijih filmova sezone.

Program od 20. maja osim spektakla "Robin Hood" predvodi romantična komedija "Prestupna godina" (Leap Year). Režiju ove izuzetno simpatične komedije potpisuje mladi američki autor Anand Tucker, tvorac kritičarskog favorita "Shopgirl" dok glumačku ekipu predvodi mlada ljepotica Amy Adams, koja je publiku osvojila ulogom nasuprot Meryl Streep u sjajnoj biografskoj priči "Julie i Julia" .

U naslovnoj muškoj ulozi u komediji koja je na kino blagajnama susjedne Hrvatske u proteklih mjesec dana imala preko 15.000 gledatelja gledamo mladog britanskog glumca koje je oduševio ulogom u višestruko nagrađivanoj drami Toma Forda "Samac", dok u jednoj od sporednih izvedbi gledamo junaka hit TV serije "Treća stijena od sunca" veterana komičara Johna Lithgowa.

"Prestupna godina" je romantična komedija o ženi koja je odlučna u svojoj zamisli da se uda za savršenog momka, uprkos tome šta joj sudbina sprema. Ali avioni, vrijeme i sudbina će se postarati za to da Ana ostane zarobljena na suprotnoj strani Irske, gdje će morati da traži pomoć od zgodnog i samouvjerenog Deklana da je prebaci na drugu stranu države. Dok se Ana i Deklan budu prepucavali na putu preko Smaragdnog ostrva, otkrit će da nas put do ljubavi može odvesti na potpuno neočekivana mjesta.

Od 20. maja na repertoar Cinema Cityja stiže jedan od najvećih regionalnih kino hitova svih vremena, romantična komedija "Pijetlov doručak". Film iskusnog slovenačkog autora Marka Naberšnika je najgledaniji film svih vremena susjedne nam zemlje sa čak 300.000 gledatelja, a svoju je bh. premijeru doživio na Sarajevo Film Festivalu. U naslovnim ulogama u ovom sjajnom ostvarenju pored mladih slovenačkih zvijezda Vlade Novaka i Pie Zemljič gledamo najveću pop zvijezdu Balkana Severinu i bh. dobitnika glumačkog Felixa Davora Janjića, dok kompletnu muziku potpisuje frontman "Plavog orkestra" Saša Lošić.

Glavni lik priče je Đuro, mladić koji dolazi da radi kod automehaničara Gajaša u slovenačkoj provinciji. Gajaš je jugonostalgičar, voli Sarajevo i sanja da se sretne sa Severinom. Đuro opet upada u stranu ljubavnu aferu sa suprugom vlasnika lokalnog noćnog kluba koji treba da organizuje Severinin koncert. Prilika je to za Gajaša da mu se ispuni životni san...

Cinema City od 20. maja kreće sa pretprodajom ulaznica za tri najočekivanija filma centralnog dijela sezone Hollywooda. Njih predvodi avanturistički spektakl "Princ Perzije: Pijesak vremena" nastao prema jednoj od najpopularnijih kompjuterskih igara svih vremena. Cinema City i distributer filma Art Servis su pripremili i poklone na temu filma (majice, sandale, privjeske za ključeve, ogrlice, kape i podloške za miš) za prvih 25 kupaca ulaznica u pretprodaji.

Od 20. maja najmlađi gledatelji i njihovi roditelji mogu doći do ulaznica za najočekivaniji animirani film 2010. godine "Shrek sretan zauvijek". Četvrti i završni nastavak najgledanijeg animiranog serijala svih vremena prikazivat će se u Cinema Cityju od 27. maja u sinhronizovanoj i titlovanoj verziji, tako da u avanturama popularnog bauka i njegovih prijatelja mogu uživati sve generacije gledatelja. Cinema City je u saradnji sa novim partnerom Perutninom Ptuj pripremio i malo iznenađenje za prvih 50 kupaca ulaznica u pretprodaji koji će dobiti poklon paket Poli Snack.

U subotu 22. aprila Cinema City otvara vrata najmlađima za zabavu u dječijoj igraonici. Uz veliku zabavu uz animatore od 13:00 do 15:00 sati svi mališani koji budu crtali svoje omiljene likove iz serijala "Shrek" imaju priliku osvojiti jedan od tri velika poklon paketa Poli za najbolje crteže.

Pripadnice ljepšeg spola iz glavnog grada BiH također dolaze na svoje 20. maja sa početkom pretprodaje ulaznica za "Seks i grad 2", drugi nastavak blockbuster serijala o avanturama četiri prijateljice iz visokog društva New Yorka, nastalog prema planetarno popularnoj TV seriji.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za navedene filmove, najave filmova na repertoaru, te usluge Cinema Cityja svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba, gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter, te putem info telefona: 033 567 288.