Repertoar Cinema Cityja
0

VIDEO / Od 19. augusta tu su "Salt" i "Posljednji vladar vjetrova"

Sarajevo-x.com
Nakon što je proteklog vikenda prešao magičnu cifru od 200.000 gledalaca u 2010. godini prvi sarajevski multipleks "Cinema City" i u novoj filmskoj sedmici na repertoaru najavljuje dva izuzetno aktuelna i aktraktivna filmska naslova.

Program prikazivanja "Cinema Cityja" od 19. augusta predvodi napeti akcioni triler "Salt". U najnovijem ostvarenju sjajnog australijskog autora Phillipa Noycea, tvorca kultnih trilera "Patriotske igre", "Sliver" i "Neposredna opasnost" u novoj visokoprofilnoj ulozi gledamo najljepšu ženu na svijetu i dobitnicu Oskara, Angelinu Jolie, koja nastavlja niz uspjeha u akcionim izvedbama nakon hitova "Mr. and Mrs.Smith" i "Traženi".

Pored junakinje blockbuster-serijala "Tomb Raider" u filmu koji gledaoca drži na rubu stolice sjajnom pričom i žestokom akcijom gledamo i odličnog Leiva Schreibera, junaka hit-serijala "X-Men" te sjajnog britanskog glumca Chiwetela Eijofora, kojeg smo nedavno gledali u blockbusteru "2012".

Glavni lik priče filma koji je u proteklih mjesec dana samo na američkim kinoblagajnama inkasirao preko 100 miliona dolara je Evelyn Salt, agentica CIA-e čija će odanost biti stavljena na ispit kad je prebjegli agent optuži da je ruski špijun. Njeni napori da dokaže svoju nevinost još više produbljuju sumnju u njene motive. Potjera polako otkriva tajnu njenog identiteta, ali u zraku ostaje visjeti odgovor na pitanje: "Ko je zapravo Saltova?".

Sa druge strane, "Cinema City" za cijelu porodicu, a posebno mlađe generacije gledalaca, priprema pravu poslasticu u vidu avanturističkog spektakla "Posljednji vladar vjetrova" ("The Last Airbender"). Pravi praznik specijalnih efekata najnovije generacije, nastao prema kultnom japanskom manga-stripu, djelo je velikog M. Nighta Shyamalana, autora koji nas je već oduševio blockbusterima “Šesto čulo“, “Zaselak“ i “Znakovi“, a ovaj put u naslovnim ulogama gledamo talentovanog dječaka Noha Ringera te mladog Indijca Deva Patela, koji je svjetsku slavu stekao u višestrukom dobitniku Oskara “Milioneru sa ulice“.

Spetakl je to koji je do sada na kinoblagajnama širom svijeta ostvario zaradu od gotovo 200 miliona dolara govori o četirima nacijama, Vazduh, Voda, Zemlja i Vatra koje je povezivala sudbina, prije nego što je narod Vatre pokrenuo brutalan rat protiv ostalih. Dječak Ang otkriva da je jedini Avatar koji ima moć da manipuliše sa svim četirima elementima pa se udružuje sa Katarom i njenim bratom Sokom, vladarom Vode, kako bi vratili mir u njihov ratom uništeni svijet.

Sve informacije o programu prikazivanja navedenih i aktuelnih filmskih naslova, od kojih treba izdvojiti akcioni spektakl “Plaćenici“, proteklog vikenda, paralelno sa “Cinema Cityjem“ otvorenog na prvom mjestu američke top-liste sa zaradom od odličnih 35 miliona dolara, te plesni spektakl “Step Up 3“ za kojim vlada veliki interes mlađih generacija gledalaca, najava novih ostvarenja, te usluga multipleksa “Cinema City“ svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info-telefona: 033/567-288.