Repertoar Cinema Cityja
0

VIDEO / Od 11. marta "Sve što želim to si ti" i "Zatvoreno ostrvo"

Sarajevo-x.com
Još jedan rekordni vikend te vrlo uspješna realizacija velike promotivne akcije 08. mart samo su najava za novu filmsku sedmicu multiplexa Cinema City u kojoj na repertoar stižu čak tri nova izuzetno aktuelna filmska naslova.

Program od 11.marta predvodi novo filmsko remek djelo jednog od najvećih reditelja moderne kinematografije Martina Scorsesea "Zatvoreno ostrvo“ (Shutter Island).

Dobitnik Oskara za "Pokojnik“ i tvorac klasika Hollywooda "Razjareni bik“, "Dobri momci“ i "Avijatičar“ u izuzetno napetom horor trileru nakon četiri godine pauze nastavlja saradnju sa svojim omiljenim glumcem, sjajnim Leonardom DiCapriom koga smo u zadnje vrijeme gledali u remek djelu "Put ka iskupljenju“. Sporedne uloge u filmu koji je u prve dvije sedmice prikazivanja na američkim kino blagajnama inkasirao gotovo 100 miliona dolara igraju junak nezavisnog klasika "Računaj na mene“ Mark Rufallo, veteran i dobitnik Oskara Sir Ben Kingsley i britanka Emily Mortimer koja smo u zadnje vrijeme gledali u serijalu "Pink Panther“.

U filmu radnjom smještenom u 1954. godinu Di Caprio igra mladog i ambicioznog američkog šerifa Teddy Danielsa, koji dobija zadatak da istraži nestanak pacijentice iz Ashecliffe bolnice smještene na Zatvorenom ostrvu pored Bostona. Dok napolju bjesni oluja koja je ostrvo odrezala od ostatka svijeta Teddy uskoro počinje sumnjati u sve, a posebno pamćenje, partnera i svoju zdravu pamet...

Na repertoar od 11. marta stiže i film koji je svojom BH premijerom u okviru promotivne akcije "08.mart“ oduševio publiku Cinema City, a u pitanju je romantična drama "Sve što želim to si ti“ (Dear John).

U filmu Lasse Hallstroma, tri puta za Oskara nominovanog švedskog reditelja i kreatora koji je prije nekoliko sedmica sa prvog mjesta američke top liste skinuo "Avatar“ Jamesa Camerona i ostvario ukupnu zaradu od gotovo 80 miliona dolara u naslovnim ulogama gledamo nadolazeće zvijezde Channing Tatuma, junaka tinejdžerskog hit serijala "Step up“ te Amandu Seyfried, mladu ljepoticu i zvijezdu blockbuster mjuzikla "Mama Mia“.

Dramatična ljubavna priča naslonjena na literarni bestseler Nicholasa Sparksa govori kompleksnosti ljubavi i istražuje snagu odnosa jednog mladog para, dok njihovu odanost jedno drugome na kušnju stavljaju sile izvan njihove kontrole

Na kraju Cinema City donosi praznik za sve tinejdžere u vidu blockbuster fantazijskog avanturističkog spektakla "Percy Jackson i olimpijci: Kradljivac gromova“. Britanski reditelj Chris Columbus, tvorac serijala "Harry Potter“ predstavlja prekrasnu filmsku bajku u kojoj u naslovnim ulogama pored mladog Logana Lehrmana gledamo nekadašnjeg Jamesa Bonda, britanca Pierce Brosnana, junakinju kultnog serijala "Kill Bill“ prelijepu Umu Thurman te Seana Beana, nezaboravnog Boromira iz hit serijala "Gospodar Prstenova“.

Glavni lik filma koji je samo na američkim kino blagajnama u proteklih 20 dana ostvario zaradu od 80 miliona dolara je nestašni tinejdžer Percy Jackson koji saznaje da je njegov stvarni otac Poseidon, najveći bog Grčke mitologije mora što znači da je on polubog. U isto vrijeme, Zeus, Kralj svih bogova, optužuje ga da je ukrao njegovu munju, izvorno oružje masovnog uništenja. Sada se Percy mora pripremiti na avanturu života, a ulozi ne mogu biti viši....

Sve informacije oko programa prikazivanja, filmova u najavi od kojih za 18. mart izdvajamo sa šest Oskara nagrađenu ratnu dramu "Narednik James“ (Hurtlocker), te uslugama Cinema City sve zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona 033 567 288.